Home / SLOVENSKO / Poverený premiér Heger bude s Majerským rokovať o ponuke KDH

Poverený premiér Heger bude s Majerským rokovať o ponuke KDH

12.1.2023 (Webnoviny.sk) – Predseda strany KHD Milan Majerský sa v piatok 13. januára stretne s povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). Mali by rokovať o ponuke KDH. Strana o tom informovala vo svojom stanovisku po zasadnutí predsedníctva.

Mnoho rokovaní

V stanovisku doplnili, že KDH je hnutím, ktoré vytvára priestor pre konzervatívne a demokraticky zmýšľajúce osobnosti.

Voličstvo i politici z iných strán podľa nich vnímajú, že hnutie má históriu, personálne zázemie i jasný hodnotový rámec.

Majerský v posledných týždňoch a mesiacoch absolvoval mnoho rokovaní so zástupcami strán a tiež s osobnosťami z konzervatívneho spektra, ktoré majú záujem o spoluprácu s KDH.

Spájanie síl

Hnutie sa podľa neho dlhodobo usiluje o spájanie kresťanskodemokratických konzervatívnych síl. Uvedomuje si dôležitosť situácie a tiež fakt, že nemôžu dopustiť prepadnutie žiadneho hlasu v blížiacich sa voľbách.

Myslí si, že je v záujme kresťanskodemokratických voličov, aby mali k dispozícii overenú a jasne vyprofilovanú voľbu. V KDH sa aktuálne sústredia na agendu hnutia a na posilňovanie dôvery u voličov.

„Keď bude nejaké zásadné stanovisko, budeme ho verejnosti zodpovedne komunikovať. Keďže nie je jasný ani len termín parlamentných volieb, stále považujeme úvahy o možných predvolebných spoluprácach za predčasné,“ dodal Majerský.

Viac k témam: Pád menšinovej vlády Eduarda Hegera, Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Poverený premiér Heger bude s Majerským rokovať o ponuke KDH © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *