Home / SVET / Briti chcú urýchliť pomoc Ukrajine dodaním vojenskej technológie novej generácie, ktorá jej vraj pomôže vyhrať vojnu

Briti chcú urýchliť pomoc Ukrajine dodaním vojenskej technológie novej generácie, ktorá jej vraj pomôže vyhrať vojnu

12.1.2023 (Webnoviny.sk) – Britská vláda diskutuje s partnermi o tom, ako rozšíriť a urýchliť ďalšiu podporu Ukrajine, vrátane poskytnutia tankov. Ako referuje spravodajský web CNN, v stredu to uviedol hovorca britského premiéra hovorca.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na otázku novinárov, či Spojené kráľovstvo dodá tanky Ukrajine, hovorca premiéra povedal: „Urýchľujeme našu podporu Ukrajine pomocou vojenskej technológie novej generácie, ktorá jej pomôže vyhrať túto vojnu.“

„Je jasné, že tanky môžu Ukrajincom pomôcť zmeniť priebeh a premiér minulý týždeň povedal prezidentovi Zelenskému, že mu poskytneme akúkoľvek podporu. Premiér preto požiadal ministra obrany, aby v najbližších týždňoch spolupracoval s partnermi na diskusii o tom, ako môžeme ísť ďalej a rýchlejšie v našej podpore Ukrajine vrátane poskytovania tankov,“ poznamenal Sunakov hovorca.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Briti chcú urýchliť pomoc Ukrajine dodaním vojenskej technológie novej generácie, ktorá jej vraj pomôže vyhrať vojnu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dobré vzťahy s Ruskom? Najskôr o 50 rokov, vraví expremiér Dzurinda

Podľa bývalého slovenského premiéra to bude trvať tak, ako vysporiadanie vzťahov medzi NSR a NDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *