Home / SLOVENSKO / V parlamente môže vzniknúť nová 76-tka, hlavná pozornosť je na strane sulíkovcov

V parlamente môže vzniknúť nová 76-tka, hlavná pozornosť je na strane sulíkovcov

7.1.2023 (Webnoviny.sk) – Nie sme ďaleko od novej 76-tky, ale rokovania stále prebiehajú, vyhlásil poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Slovákom však nechcel dávať falošné nádeje alebo optimizmus, lebo rokovania sa vyvíjajú a hlavná pozornosť je, aj vzhľadom na verejné vyhlásenia, teraz na strane SaS, ktorá to vyhodnocuje, a potom sa vyjadrí.

Predčasné voľby

Strana Za ľudí je však pripravená novú 76-tku podporiť a s premiérom je pripravená urobiť všetko pre to, že ak tu takáto nádej je, tak to treba vyskúšať a skúsiť to urobiť. „Je šanca, že môže vzniknúť nová 76, ktorá by mohla v nejakom modeli vládnuť,“ zdupľoval v rozhovore Šeliga.

„Nikto nevie zaručiť ako rokovania dopadnú, ale jeden zo scenárov sú aj predčasné voľby. Priestor je do konca januára a ja verím, že dovtedy to vyriešime. Či bude SaS súčasťou novej 76-tky, sa teraz vyjadrovať nebudem,“ dodal Šeliga.

Neschopná a amatérska vláda

To, či budú voľby na jeseň alebo v riadnom termíne v roku 2024, bude podľa Šeligu závisieť od ďalších rokovaní. Predpokladá však, že ak by došlo k predčasným voľbám, konali by sa v druhej polovici roka.

Podľa spoludiskutujúceho Erika Tomáša z Hlasu-SD sa prezidentka vyjadrila jasne, že chce do januára vidieť všetky kroky vládnej koalície, ktoré sa budú týkať iba predčasných volieb, lebo v opačnom prípade využije všetky kroky, ktoré jej vyplývajú z ústavy, a navyše po predčasných voľbách volal aj predseda parlamentu Boris Kollár.

„Teraz sa dozvedáme, že tá istá koalícia, tí istí politici idú znovu zostavovať neschopnú a amatérsku vládu, ktorá trápi Slovensko už takmer tri roky. Áno, právo na to majú, ale nevidím v tom žiadny zmysel,“ skonštatoval Tomáš.

Viac k témam: Podpredseda strany Hlas-SD, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Referendum o zmene ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – V parlamente môže vzniknúť nová 76-tka, hlavná pozornosť je na strane sulíkovcov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *