Home / SVET / Akékoľvek oslabenie odhodlania Európy pomôcť Ukrajine by bolo darom pre Moskvu, vyhlásila šéfka nemeckej diplomacie

Akékoľvek oslabenie odhodlania Európy pomôcť Ukrajine by bolo darom pre Moskvu, vyhlásila šéfka nemeckej diplomacie

4.1.2023 (Webnoviny.sk) – Nemecko hľadá ďalšie spôsoby podpory Ukrajiny pri ochrane jej obyvateľov a infraštruktúry. Uviedla to nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. Na tlačovej konferencii v Lisabone v stredu zdôraznila, že akékoľvek oslabenie odhodlania Európy by bolo darom pre Moskvu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

A v tomto roku musíme chrániť a ďalej rozvíjať európsku jednotu, vďaka ktorej sme boli silní vlani,“ vyhlásila šéfka nemeckej diplomacie. Informuje o tom portál news.sky.com.

Baerbocková sa vyjadrila, že Európska únia sa snažila urobiť všetko v záujme zastavenia vojny na Ukrajine, ale ruský prezident Vladimir Putin nemyslí na nič iné, len na zničenie susednej krajiny. Postoj šéfa Kremľa je dôvodom, pre ktorý je „dôležité pokračovať v dodávkach zbraní Ukrajine, aby sa mohla brániť a chrániť svojich obyvateľov,“ dodala.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Diplomacia, Kremeľ, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Akékoľvek oslabenie odhodlania Európy pomôcť Ukrajine by bolo darom pre Moskvu, vyhlásila šéfka nemeckej diplomacie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *