Home / šport / Futbal / Eden Hazard po neúspešných majstrovstvách sveta skončil v národnom tíme Belgicka

Eden Hazard po neúspešných majstrovstvách sveta skončil v národnom tíme Belgicka

7.12.2022 (Webnoviny.sk) – Belgický futbalista Eden Hazard v stredu ukončil reprezentačnú kariéru necelý týždeň po tom, ako belgické národné mužstvo nepostúpilo zo svojej skupiny na majstrovstvách sveta v Katare.

Tridsaťjedenročný krídelník španielskeho Realu Madrid debutoval v reprezentácii v roku 2008 vo veku 17 rokov. Celkovo odohral za Belgicko 126 stretnutí a strelil v nich 33 gólov.

Belgičania nepostúpili zo skupiny

„Dnes otáčam list. Ďakujem za všetky momenty šťastia, ktoré som zažil od roku 2008. Rozhodol som sa ukončiť reprezentačnú kariéru. Moji nástupcovia sú pripravení. Budete mi chýbať, chalani,“ napísal Hazard na svojom instagrame.

Belgičania obsadili v základnej F-skupine na MS v Katare nepostupové tretie miesto so ziskom štyroch bodov. V úvodnom zápase zdolali Kanaďanov (1:0), ale potom prehrali s Maročanmi (0:2) a napokon remizovali s Chorvátmi (0:0).

Skončil aj tréner Martinez

Eden Hazard neskóroval ani raz. Hneď po remíze s úradujúcimi vicemajstrami sveta skončil vo funkcii trénera belgickej reprezentácie Roberto Martinez po viac ako šiestich rokoch.

Martinez viedol tzv. „zlatú generáciu“ belgického futbalu, okrem Hazarda mal k dispozícii ďalšie hviezdy ako Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku. Na titul však nedosiahli, najväčší úspech bola bronzová medaila na MS 2018 v Rusku.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare, Ukončenie reprezentačnej kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk – Eden Hazard po neúspešných majstrovstvách sveta skončil v národnom tíme Belgicka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *