Home / SLOVENSKO / Spomienková akcia v Bratislave si uctí obete masakry spred kaviarne Tepláreň, vystúpia viaceré osobnosti

Spomienková akcia v Bratislave si uctí obete masakry spred kaviarne Tepláreň, vystúpia viaceré osobnosti

14.10.2022 (Webnoviny.sk) – V Bratislave sa v piatok od 17.00 hod uskutoční spomienková akcia za dve obete úkladnej vraždy zo stredy (12. októbra) večer pred LGBTI podnikom Tepláreň. Podujatie usporadúvajú Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) a Nomantinels divadlo spolu s dvomi ďalšími subjektami.

„Touto spomienkovou akciou si chceme uctiť obete tohto odporného činu a odsúdiť násilie páchané na LGBTI ľuďoch,“ uvádzajú organizátori na sociálnej sieti. Program začína od 17:00 hod na Zámockej ulici, kde sa pred barom Tepláreň celá tragédia, pri ktorej boli Juraj a Matúš zavraždení z nenávisti k LGBTI komunite.

Po piete sa zúčastnení presunú na Námestie SNP, kde od 17:30 odznejú príhovory majiteľa Teplárne Romana Samotného, primátora Bratislavy Matúša Valla, predsedu BSK Juraja Drobu, Silvie Porubänovej zo SNSĽP, Vladimíra Šucha za Zastúpenie EK na Slovensku, podpredsedu Európskeho parlamentu Michala Šimečku, Zlatice Maarovej zo Združenia rodičov a priateľov LGBTI ľudí, rabína Mishu Kapustina, Sandry Polovkovej z Post Bellum, komika Fera Jokeho a evanjelickej farárky Anna Polckovej. Na bezpečnosti podujatia bude dohliadať polícia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

Viac k témam: LGBTQI+, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave, Úkladná vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Spomienková akcia v Bratislave si uctí obete masakry spred kaviarne Tepláreň, vystúpia viaceré osobnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *