Home / SLOVENSKO / Foto: V Bratislave budú jazdiť prvé elektrobusy, sú vybavené modernými technológiami

Foto: V Bratislave budú jazdiť prvé elektrobusy, sú vybavené modernými technológiami

BRATISLAVA 25. januára (WebNoviny.sk) – V hlavnom meste začnú od piatka jazdiť prvé elektrobusy.

Na štvrtkovom brífingu ich novinárom predstavil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s tým, že v piatok začnú v mestskej hromadnej doprave ponúkať svoje služby cestujúcim prvé štyri, ostatné chce mesto spolu s Dopravným podnikom Bratislava (DPB) uviesť do prevádzky do júna tohto roka.

Elektrobusy sú nízkopodlažné, plne klimatizované, s vnútorným aj vonkajším kamerovým systémom. Všetky sú tiež vybavené modernými technológiami, nebude chýbať ani wifi pripojenie či USB nabíjačky,“ uviedol ďalej Nesrovnal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prvé elektrobusy v Bratislave

Podľa generálneho riaditeľa DPB Milana Urbana začnú prvé elektrobusy jazdiť na linkách číslo 27, 53 a 151. “Ďalšie elektrobusy plánujeme nasadiť napríklad na linkách číslo 43, 52, 65, 66, 80 a 94. Elektronabíjacie stanice budú vo vozovni Krasňany aj vo vozovni Jurajov Dvor.“

Nákup elektrobusov bol financovaný z fondov Európskej únie (EÚ). Celková suma za 18 vozidiel je viac ako desať miliónov eur bez DPH, pričom z fondov EÚ to bola suma viac ako osem miliónov eur, zo štátneho rozpočtu jeden milión eur a z rozpočtu mesta 900-tisíc eur.

Viac k témam: Bratislava, Ivo Nesrovnal, MHD Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: V Bratislave budú jazdiť prvé elektrobusy, sú vybavené modernými technológiami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kaliňák vojensky podporuje Ukrajinu a vysmieva sa do tváre proruským politikom koalície, chváli ho Bátor

Bátora však zaráža, že pre ministra je darovanie vojenského materiálu podporou vojny, no komerčný predaj len obchodom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *