Home / SLOVENSKO / Českí colníci zaznamenali na hraniciach so Slovenskom takmer 400 prípadov nelegálnej migrácie

Českí colníci zaznamenali na hraniciach so Slovenskom takmer 400 prípadov nelegálnej migrácie

9.10.2022 (Webnoviny.sk) – V priebehu soboty skontrolovali českí colníci na hraničných priechodoch so Slovenskom viac ako 25-tisíc osôb. Pri nelegálnej migrácii zistili 208 osôb, zadržali dvoch prevádzačov a vstup odmietli 95 ľuďom.

Deň predtým skontrolovali 30 657 ľudí, z toho bolo 157 nelegálnych migrantov. Zadržali tiež štyroch prevádzačov a na Slovensko vrátili 84 osôb. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter o tom informovala Polícia Českej republiky.

Hraničné kontroly česká vláda zaviedla minulý týždeň pre prudký nárast nelegálnej migrácie a zvýšenú aktivitu organizovaných skupín prevádzačov. V stredu česká vláda rozhodla, že kontroly na hraniciach so Slovenskom predĺži o 20 dní. Budú tak trvať do 28. októbra.

Viac k témam: Česká polícia, Hraničné kontroly, Nelegálna migrácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Českí colníci zaznamenali na hraniciach so Slovenskom takmer 400 prípadov nelegálnej migrácie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rozpočet na prezentáciu na Bienále Benátky považujeme za primeraný, reaguje SNG na vyjadrenia ministerstva kultúry

Tohto ročný projekt Bienále Benátky bol pripravovaný od minulého leta.

Jeden komentár

  1. Slovensko je doslovnym eldoradom pre migrantov a prevadzacov a nasa vrchnost nic proti tomu nerobi…podla nich je vsetko v poriadku…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *