Home / SLOVENSKO / Šipoš poprel dohodu s tarabovcami, podľa Šutaja Eštoka si Taraba pri odvolávaní Matoviča obliekol koaličný dres

Šipoš poprel dohodu s tarabovcami, podľa Šutaja Eštoka si Taraba pri odvolávaní Matoviča obliekol koaličný dres

9.10.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš poprel dohodu s poslancami okolo Tomáša Tarabu. Tvrdí tiež, že strana Sloboda a solidarita (SaS) blokuje pomoc ľuďom a spolupracuje so stranami Smer-SD, Hlas-SD a s fašistami. Povedal to v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O 5 minút 12.

Náročné časy

Poslanec Juraj Blanár (Smer-SD) povedal, že Matovičovo odvolávanie bolo pre Smer-SD povinnou jazdou, ale najlepším riešením sú predčasné voľby. Doplnil, že Smer-SD zahlasuje za budúcoročný rozpočet iba v prípade, ak vláda ukáže konkrétne opatrenia na pomoc ľuďom.

Šipoš očakáva, že opozícia zahlasuje za rozpočet, pretože žijeme v náročných časoch. Za prirodzených partnerov pre rokovanie o pomoci označil nezaradených poslancov, ktorí odišli z OĽaNO, čiže Jána Mičovského a Katarínu Hatrákovú, ale tiež SaS.

Šeliga odmieta spoluprácu

Poslanec NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí) sa vymedzil voči spolupráci s tarabovcami. Doplnil, že sa pýtal premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), či jestvujú v tomto smere nejaké dohody, a ten to tiež poprel. Povedal to v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom.

Poslanec strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že Taraba si pri hlasovaní o odvolávaní Matoviča obliekol koaličný dres. Poslanec Juraj Krúpa (SaS) dodal, že ak sa chce Matovič udržať na poste ministra, bude sa musieť zaviazať Tarabovi či Kollárovi. Podľa Šutaja-Eštoka by bolo dobré čo najskôr rokovať o odvolávaní Hegera.

Zdroj: Webnoviny.sk – Šipoš poprel dohodu s tarabovcami, podľa Šutaja Eštoka si Taraba pri odvolávaní Matoviča obliekol koaličný dres © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *