Home / SLOVENSKO / Šipoš poprel dohodu s tarabovcami, podľa Šutaja Eštoka si Taraba pri odvolávaní Matoviča obliekol koaličný dres

Šipoš poprel dohodu s tarabovcami, podľa Šutaja Eštoka si Taraba pri odvolávaní Matoviča obliekol koaličný dres

9.10.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš poprel dohodu s poslancami okolo Tomáša Tarabu. Tvrdí tiež, že strana Sloboda a solidarita (SaS) blokuje pomoc ľuďom a spolupracuje so stranami Smer-SD, Hlas-SD a s fašistami. Povedal to v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O 5 minút 12.

Náročné časy

Poslanec Juraj Blanár (Smer-SD) povedal, že Matovičovo odvolávanie bolo pre Smer-SD povinnou jazdou, ale najlepším riešením sú predčasné voľby. Doplnil, že Smer-SD zahlasuje za budúcoročný rozpočet iba v prípade, ak vláda ukáže konkrétne opatrenia na pomoc ľuďom.

Šipoš očakáva, že opozícia zahlasuje za rozpočet, pretože žijeme v náročných časoch. Za prirodzených partnerov pre rokovanie o pomoci označil nezaradených poslancov, ktorí odišli z OĽaNO, čiže Jána Mičovského a Katarínu Hatrákovú, ale tiež SaS.

Šeliga odmieta spoluprácu

Poslanec NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí) sa vymedzil voči spolupráci s tarabovcami. Doplnil, že sa pýtal premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), či jestvujú v tomto smere nejaké dohody, a ten to tiež poprel. Povedal to v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom.

Poslanec strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že Taraba si pri hlasovaní o odvolávaní Matoviča obliekol koaličný dres. Poslanec Juraj Krúpa (SaS) dodal, že ak sa chce Matovič udržať na poste ministra, bude sa musieť zaviazať Tarabovi či Kollárovi. Podľa Šutaja-Eštoka by bolo dobré čo najskôr rokovať o odvolávaní Hegera.

Zdroj: Webnoviny.sk – Šipoš poprel dohodu s tarabovcami, podľa Šutaja Eštoka si Taraba pri odvolávaní Matoviča obliekol koaličný dres © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *