Home / SLOVENSKO / V parlamente došlo k rošáde, vrátili sa štyria SaS-kári a sľub zložil keramikár z OĽaNO

V parlamente došlo k rošáde, vrátili sa štyria SaS-kári a sľub zložil keramikár z OĽaNO

4.10.2022 (Webnoviny.sk) – Sľub poslanca v utorok zložil Peter Cseh (OľaNO), ktorý zasadol do poslaneckých lavíc po odchode Andreja Stančíka (OĽaNO) na post štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Keramikár a učiteľ

Podľa internetovej stránky OĽaNO Cseh pochádza z Dolného Baru a pôsobí v regióne ako protikorupčný a environmentálny aktivista.

Venuje sa tvorbe vlastnej umeleckej keramiky a popri tom vyučuje na základných školách a v sociálnych zariadeniach pre deti a dospelých.

Staronové tváre

Zároveň sa do Národnej rady SR vracajú štyria poslanci strany Sloboda a Solidarita (SaS), ktorí po odchode liberálov z koalície opustili posty na ministerstvách.

Ondrej Dostál odišiel z postu štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti, Martin Klus už nie štátnym tajomníkom rezortu diplomacie a Ján Oravec a Karol Galek boli predtým štátnymi tajomníkmi ministerstva hospodárstva.

Parlament zároveň opustili náhradníci za SaS Jozef Kanuščák, Roman Foltin, Radovan Sloboda a Radovan Kazda, ktorým zanikol mandát a zostávajú náhradníkmi.

Viac k témam: Poslanecký sľub
Zdroj: Webnoviny.sk – V parlamente došlo k rošáde, vrátili sa štyria SaS-kári a sľub zložil keramikár z OĽaNO © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *