Home / SLOVENSKO / V Dúbravke naviguje nový informačný systém

V Dúbravke naviguje nový informačný systém

3.10.2022 (Webnoviny.sk) – Niektoré tabuľky odlomili, alebo prestali byť aktuálne. Roky tak už skôr neslúžil, ako slúžil. Navigačný systém v uliciach.

Mestská časť Bratislava-Dúbravka pristúpila k jeho výmene. Nové tabuľky nasmerujú človeka k prevádzkam, službám či pamiatkam v mestskej časti.

Okrem textov radia na smerovníkoch aj farby, ktoré vychádzajú z dúbravského erbu. Červenou sú názvy ulíc, modrou dôležité inštitúcie, žltou smerové šípky, zelenou zdravotnícke zariadenia, lekárne, sivou pamiatky a archeologické nálezy.

Systém a jeho vizuálnu podobu navrhol Dúbravčan, grafik Dúbravských novín Peter Považan.

„Celý motív a dizajn sa odvíja od farieb a tvaru dúbravského erbu, čím sa znázornenie stáva nevšedné a originálne. Font je moderný a bezpätkový,“ priblíži autor systému. „Umiestnenie textu má svoje pevné typografické pravidlá. Používajú sa dve veľkosti, a to v prípade umiestnenia v jednom a v dvoch riadkoch.“

Farba stĺpikov systému je modrá. Túto farbu zvolila mestská časť Bratislava-Dúbravka pre jej dominantnosť v dúbravskom erbe.

Farebnosť stĺpov v hlavnom meste sa v jednotlivých mestský častiach líši, Záhorská Bystrica má napríklad stĺpikov tmavočervenú, Lamač svetlosivú a Devínska Nová Ves oranžovú.

Informačný servis

Viac k témam: Bratislava-Dúbravka, Informačný systém, navigačný systém, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – V Dúbravke naviguje nový informačný systém © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *