Home / SVET / Ukrajinci obkľúčili mesto Lymaň a budú ho môcť oslobodiť, ak ruské jednotky nedostanú okamžitú podporu

Ukrajinci obkľúčili mesto Lymaň a budú ho môcť oslobodiť, ak ruské jednotky nedostanú okamžitú podporu

30.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinskí vojaci pravdepodobne dokončili obkľúčenie mesta Lymaň v Doneckej oblasti. Ako referuje americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW), Ukrajinci budú môcť mesto oslobodiť, ak ruské jednotky nedostanú okamžitú podporu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinské ozbrojené sily prerušili ruský prístup k ceste Svatove – Lymaň, ktorá je „hlavnou pozemnou komunikačnou trasou udržiavajúcou ruské zoskupenie v samotnom Lymani“, napísal ISW s odvolaním sa na nemenovaného ruského vojenského blogera.

O život prišli už desaťtisíce ruských vojakov

Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva ešte 23. septembra informovalo, že ukrajinské sily začali útočiť na mesto Lymaň, ktoré bolo od mája okupované Ruskom.

V doterajšom priebehu vojny na Ukrajine zabila tamojšia armáda 59 080 ruských vojakov. Na Facebooku o tom informoval generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

Najväčšie straty sú okolo Kramatorska a Donecka

Rusko podľa ukrajinského generálneho štábu dosiaľ prišlo aj o 2338 tankov, 4932 bojových obrnených vozidiel, 3768 vozidiel a palivových nádrží, 1391 delostreleckých systémov, 333 odpaľovacích raketových systémov, 176 systémov protivzdušnej obrany, 225 vrtuľníkov, 264 lietadiel, 1003 dronov, 15 plavidiel a 131 kusov špeciálnej techniky.

Počas štvrtka zaznamenali ruskí okupanti najväčšie straty v oblasti okolo Kramatorska a Donecka, uviedol generálny štáb.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Lymaň, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinci obkľúčili mesto Lymaň a budú ho môcť oslobodiť, ak ruské jednotky nedostanú okamžitú podporu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *