Home / SLOVENSKO / SAK odsudzuje akýkoľvek zásah do dôvernej komunikácie medzi advokátom a klientom, tiež je proti jej šíreniu

SAK odsudzuje akýkoľvek zásah do dôvernej komunikácie medzi advokátom a klientom, tiež je proti jej šíreniu

30.9.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská advokátska komora (SAK) dôrazne odsudzuje akýkoľvek zásah do dôvernej komunikácie medzi advokátom a klientom a tiež jej šírenie, ktoré nemá oporu v zákone. Komora to uvádza v stanovisku k údajnej uniknutej komunikácii medzi spolupracujúcim obvineným v kauze Mýtnik Michalom Suchobom a jeho právnou zástupkyňou Janou Valkovou.

Predpoklad výkonu advokácie

Na komunikáciu sa v mediálnych vystúpeniach odvolával napríklad predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico alebo obhajca podnikateľa Jozefa B. Michal Mandzák.

„Dôvernosť komunikácie medzi advokátom a klientom je základným predpokladom riadneho výkonu advokácie,“ skonštatovala SAK.

Žežulka odmietol podozrenia 

Podľa Roberta Fica z uniknutej komunikácie vyplýva podozrenie, že Suchobu „vypaľoval“ súčasný prezident finančnej správy Jiří Žežulka, pričom do záležitosti mal byť zapletený aj premiér Eduard Heger (OĽaNO) v čase, keď bol ešte ministrom financií.

Žežulka tieto podozrenia dôrazne odmietol. Podľa Mandzáka zase z komunikácie vyplýva, že vyšetrovateľka kauzy Mýtnik sa s advokátkou Suchobu vopred dohadovala na jeho výpovedi, čo je v prísnom rozpore s nezávislým a nestranným vyšetrovaním.

Viac k témam: Akcia „Mýtnik“
Zdroj: Webnoviny.sk – SAK odsudzuje akýkoľvek zásah do dôvernej komunikácie medzi advokátom a klientom, tiež je proti jej šíreniu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *