Home / SVET / Rusi nie sú na mobilizáciu pripravení, podľa analytikov ochota narukovať bude nízka a motivácia bojovať ešte nižšia

Rusi nie sú na mobilizáciu pripravení, podľa analytikov ochota narukovať bude nízka a motivácia bojovať ešte nižšia

26.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin sa ani nesnažil pripraviť obyvateľstvo na vojnu a mobilizáciu. V najnovšej správe o tom informuje americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Mobilizácia Rusov

„Putinove informačné výpadky sú v tomto smere obzvlášť dôležité, keďže na ruskej pôde nie sú žiadne jednotky Ukrajiny ani NATO a nehrozí invázia do ruského vnútrozemia. Toto nie je rok 1812, 1914 ani 1941 a faktory, ktoré prispeli k mobilizácii obyvateľstva v predchádzajúcich ruských vojnách, v tejto agresívnej vojne jednoducho absentujú, nech to Putin svojim ľuďom prezentuje akokoľvek,“ tvrdí inštitút.

Podľa analytikov ruské ozbrojené sily nevytvorili podmienky na efektívnu rozsiahlu mobilizáciu minimálne od roku 2008 a nevytvorili záložné sily potrebné na okamžitú mobilizáciu. Zdôrazňujú, že na tieto problémy neexistujú rýchle riešenia.

Výcvik vojenských jednotiek

V dôsledku toho bude podľa ISW proces mobilizácie škaredý, kvalita záložníkov nízka a ich motivácia bojovať bude zrejme ešte horšia.

Zároveň však analytici poznamenávajú, že ruský systém je dobre zavedený, takže vojenskí komisári a ďalší ruskí predstavitelia môžu nájsť ľudí a poslať ich do výcvikových jednotiek a potom do vojny.

ISW dodáva, že táto mobilizácia neovplyvní priebeh vojny v roku 2022 a je nepravdepodobné, že bude mať dramatický vplyv na schopnosť Ruska udržať si súčasnú úroveň vojenského ťaženia v roku 2023.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská mobilizácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi nie sú na mobilizáciu pripravení, podľa analytikov ochota narukovať bude nízka a motivácia bojovať ešte nižšia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Jeden komentár

  1. pripomeniem americkemu institutu pre studium vojny (to uz len kreten mohol vymysliet takyto nazov) ako americania v case Vietnamskej vojny (1964-1975) pocas obrovskych demonstracii palili pred kamerami povolavacie rozkazy…bohuzial je nas uz len malo svedkov toho ako americania „podporovali“ vojnu USA vo Vietname…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *