Home / EKONOMIKA / Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpa, najpočetnejšiu skupinu tvoria Ukrajinci

Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpa, najpočetnejšiu skupinu tvoria Ukrajinci

26.9.2022 (Webnoviny.sk) – Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku v auguste tohto roka stúpol. V minulom mesiaci na Slovensku pracovalo 83-tisíc cudzincov, čo bolo o 1,7 tisíca osôb viac ako v júli tohto roka. Medziročne išlo o nárast o 14,2 tisíca cudzincov. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na trhu dominujú Ukrajinci

Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú Ukrajinci. V minulom mesiaci ich na slovenskom trhu práce pribudlo 832, čím celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás stúpol na 30,9 tisíca.

Počet Srbov pracujúcich na Slovensku sa minulý mesiac zvýšil o 111 na 9,4 tisíca. Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 7,2 tisíca, nasledovali Česi so 6,3 tisíca pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,5 tisíca.

Najvyhľadávanejšie je okolie Bratislavy

Traja z desiatich cudzincov na Slovensku pracovali ku koncu augusta tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 24,2 tisíca cudzincov.

Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 5,4 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 2,2 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len 21 cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci augusta v okrese Medzilaborce.

Viac k témam: Cudzinci z Ukrajiny, rusko-ukrajinský konflikt, Trh práce
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpa, najpočetnejšiu skupinu tvoria Ukrajinci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Konzultant by musel denne na Rašiho ministerstve odpracovať 33 hodín, podľa Remišovej to počítali „smeráckou konštantou“

Remišová konštatuje, že takéto počty hodín môžu reálne traja ľudia odpracovať iba ak na inej planéte a v inom časopriestore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *