Home / POLITIKA / SULÍKovci zničia už tretiu VLÁDU. I.Matovič vysvetľuje PREČO

SULÍKovci zničia už tretiu VLÁDU. I.Matovič vysvetľuje PREČO

SaS dnes povalí tretiu vládu
TOTO JE KĽÚČOVÁ CHVÍĽA, tak, aby si história pamätala a takto to popisuje minister financií a šéf OĽANO Igor Matovič: 
1. Po 14 rokovaniach s SaS o pomoci ľuďom, sme rokovania ukončili. K ničomu neviedli. Najprv ja, potom tri koaličné strany sme sa snažili presvedčiť, že ľuďom treba zásadne pomôcť. SaS tvrdišijne nesúhlasila, kde ústami predsedu komunikovali: “Netreba robiť nič. Ono sa to poddá.”
2. Aby sme ľudí nenechali v štichu, SaS sme navrhli prijať tzv. Rodinný balíček – 200€ na dieťa. SaS ústami predsedu zaujala stanovisko: “Nepodporíme vám to, ale nebudeme to vetovať a keď si to presadíte s opozíciou, urobíme vám láskavosť – nebudeme to považovať za porušenie koaličnej zmluvy.”
3. Napriek extrémnej protikampani na čele s SaS bol Rodinný balíček schválený. Zahlasovala za neho aj časť opozície.
4. Uplynuli dva týždne a zrazu sme sa dozvedeli, že SaS chce vraj kvôli Rodinnému balíčku požadovať moje odstúpenie. Spísali sme výzvu, aby to nerobili s vyššie spomenutými argumentmi a upozornením, že určite už neustúpim vydieraniu, tak nech nedávajú takú podmienku, lebo povalia už tretiu vládu.
5. Na druhý deň to napriek tomu urobili. Zdôvodnili to, že a) schválením Rodinného balíčka sme porušili koaličnú zmluvu a b) rozvrátil som verejné financie. Oba “argumenty” sme im opätovne verejne vyvrátili. Rodinný balíček mohli kedykoľvek vetovať, ale svoje právo sa rozhodli dobrovoľne nevyužiť. Klamstvo bol aj údajný rozvrat verejných financií, keďže za každý výdavok SaS hlasovala, alebo ho nevetovala. Rovnako platí, že hospodárime tak, že deficit rozpočtu je ku koncu augusta nižší ako v úplne bezkrízovom roku 2019.
6. Nasledovalo 9 týždňov mediálneho masírovania verejnosti. Propagandy. Mimoriadne sa činili progresívni novinári a novinári z médií oligarchov. Akákoľvek urážka, klamstvo a podlosť bola dovolená a strana, ktorá sa práve strojila povaliť tretiu protikorupčnú vládu bola v totálnej imunite. Podmienenie S-300 pre Ukrajinu poskytnutím armádneho vrtuľníka pre Geissenovcov prešlo blahosklonným mlčaním. Odfláknuté zmrazenie cien elektriny pre domácnosti s výsledkom +101% detto. O prezradení investície Bosch napriek výslovnému želaniu Nemcov, ani nehovorím. Všetko dôvody na okamžitú demisiu. V civilizovanej krajine.
7. Medzitým prebiehalo množstvo rokovaní s SaS. Veľké uznanie za snahu patrí najmä Edovi Hegerovi. K absolútne ničomu neviedli. SaS ústami predsedu s krvavými očami a nenávisťou v srdci opakovala svoje zaklínadlo. Mne atmosféra rokovaní veľmi pripomínala rokovania pred povalením Radičovej vlády. Cez kopirák. Rovnako bez náznaku ochoty rokovať, ale s maximom pýchy a nebotyčného ega u jediného človeka za stolom.
8. V momente, keď zlyhalo aj tretie veľké rokovanie a bolo evidentné, že ľudia, ktorí by predsedu SaS pred povalením tretej vlády zastavili, v SaS už dávno nie sú … sme sa rozhodli urobiť skúšku správnosti – ako odpoveď na ultimátum sme dali 10 bodovú odpoveď, s tým, že keď v SaS budú ochotní body na pomoc ľuďom a ochranu zdravia verejných financií splniť, rád využijem ponuku predsedu SaS na spoločný odchod. Povedali sme si, že ak naozaj nechcú povaliť vládu, ako tvrdili, 10 bodov pomoci síce s nevôľou, ale splnia.
9. Skúškou správnosti SaS neprešla. Miesto aspoň návrhu na rokovanie o 10 bodoch, arogantne túto možnosť odmietli. To nás definitívne utvrdilo, že skutočný cieľ SaS bol od začiatku postaviť svoje podmienky tak, aby nakoniec z vlády s ilúziou obete akože “museli” oddísť a mohli sa tak zbaviť zodpovednosti za totálne spackanú otázku riešenia extrémnych cien energií na ministerstve hospodárstva.
10. Dnes je večer pred zajtrajším definitívnym už tretím povalením protikorupčnej vlády, v ktorej sa SaS nachádzala. Všetci sa obávame, že to bude opäť viesť k triumfálnemu návratu mafie k moci. Mafia sa veľmi teší a jediný, kto sa neobáva, je predseda SaS a to vo mne vzbudzuje veľmi veľké otázniky.
#CuiBono ??? pýta sa na záver svojho FB profilu Igor Matovič.
Zdroj: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

VIEME PRVÍ: Známy politológ chce byť europoslancom

Informácie zo sobotňajšieho utajené stretnutie priaznivcov známeho politológa Jána Baráneka v bratislavskom hoteli Apolo prenikli …

Jeden komentár

  1. pan Matovic niet toho dna v poslednych mesiacoch aby ste sa nevyvinoval, zrejmä mate sam pocit, ze mate maslo na hlave a je ho za tie dva a pol roka hodne, inak by ste to nemuseli robit…nie som volic ani vas ani Sulika pisem toto ako jeden z postihnutych obcanov Slovenska, ktoreho ste stiahli so svojou vladou na dno…apropo nazyvat ten zlepenec vladou je velka odvaha pretoze vobec nesplna ani zakladne atributy tohto slova…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *