Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd SR zamietol sťažnosti obvinených v drogovej kauze Parketár, ostanú vo väzbe

Najvyšší súd SR zamietol sťažnosti obvinených v drogovej kauze Parketár, ostanú vo väzbe

10.8.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti obvinených v drogovej kauze známej ako Parketár proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým boli vzatí do väzby. Ako ďalej informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, senát totiž dospel k záveru, že u všetkých obvinených sú dôvody preventívnej väzby dané.

V rámci kauzy Parketár je stíhaných 16 osôb pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a predaj pervitínu a kokaínu. Súd vzal do väzby siedmich obvinených pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti.

Členovia zločineckej skupiny podľa polície doviezli od roku 2016 na Slovensko z Rakúska 100 kilogramov kokaínu. Ten zabezpečovali od mexicko-rumunského kartelu. Policajti pri júlovej razii proti členom skupiny zaistili okrem troch kíl kokaínu aj pervitín a marihuanu, hotovosť vo výške 300 000 eur, šesť luxusných áut ako aj zlato, šperky a zbrane. Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest 20 až 25 rokov väzenia, prípadne doživotie.

Viac k témam: akcia „Parketár“, Kokaín, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd SR zamietol sťažnosti obvinených v drogovej kauze Parketár, ostanú vo väzbe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Jeden komentár

  1. 1oo kg kokainu?…ja by som im kazdemu dal 1oo rokov basy…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *