Home / SVET / Duch ukrajinského ľudu nebude zlomený a krajina získa späť svoje mestá, vyhlásil prezident Zelenskyj (video)

Duch ukrajinského ľudu nebude zlomený a krajina získa späť svoje mestá, vyhlásil prezident Zelenskyj (video)

26.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajina podľa jej prezidenta získa späť mestá, o ktoré ju pripravilo Rusko. Volodymyr Zelenskyj to povedal počas svojho nočného prejavu, pričom okrem iných spomenul Sjevjerodoneck na východe Ukrajiny.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ten po týždňoch neúprosného bojovania v sobotu padol do ruských rúk. Pre Rusko je to kľúčové víťazstvo, keďže sa usiluje získať kontrolu nad celým regiónom Donbas. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Zelenskyj vo videoprejave tiež povedal, že za 24 hodín Ukrajinu zasiahlo 45 striel a rakiet z Ruska. Útoky označil za cynický pokus zlomiť ducha ukrajinského ľudu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Duch ukrajinského ľudu nebude zlomený a krajina získa späť svoje mestá, vyhlásil prezident Zelenskyj (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    ako inak, komediant Zelensky to su same kecy, faktom je ze prehral tato jeho avantýra stala zivoty tisice ukrajincov…A.Hitler, ktory ked videl, ze so ZSSR prehral spachal samovrazdu…ale na nieco take nema tento Zapadom nastrceny pandrlák gule…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *