Home / SVET / Putin vyhlásil, že Rusko sa preorientuje na obchod so spoľahlivými partnermi ako je Čína a ďalšie tri štáty

Putin vyhlásil, že Rusko sa preorientuje na obchod so spoľahlivými partnermi ako je Čína a ďalšie tri štáty

23.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že Rusko presmeruje obchod k „spoľahlivým medzinárodným partnerom“, ako sú Brazília, India, Čína a Juhoafrická republika, keďže Západ sa podľa neho pokúša o prerušenie ekonomických väzieb s Moskvou. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Aktívne sa zapájame do preorientovania našich obchodných tokov a zahraničných ekonomických kontaktov smerom k spoľahlivým medzinárodným partnerom, predovšetkým ku krajinám BRICS,“ povedal Putin vo svojom videopríhovore k účastníkom virtuálneho samitu BRICS.

Skratka „BRICS“ označuje neformálne zoskupenie piatich rozvojových ekonomík sveta – okrem ruskej aj brazílskej, indickej, čínskej a juhoafrickej.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin vyhlásil, že Rusko sa preorientuje na obchod so spoľahlivými partnermi ako je Čína a ďalšie tri štáty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    toto je najlepsia odpoved Putina jalovej EU…kratka, jasna a pre EU bolestne dosledky…bravo bruselskí debili a rovnako pozdravujem aj tych slovenskych vo vlade…..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *