Home / šport / Hokej / Niekdajší veľký talent slovenského hokeja mieri z Česka do Nemecka, Martin Réway bude hrať za EHC Freiburg

Niekdajší veľký talent slovenského hokeja mieri z Česka do Nemecka, Martin Réway bude hrať za EHC Freiburg

15.6.2022 (Webnoviny.sk) – V minulosti veľký talent slovenského hokeja, útočník Martin Réway, nebude pokračovať v českom tíme RT Torax Poruba z druhej najvyššej súťaže a mieri do Nemecka. Ako informuje web hokej.cz, dvadsaťsedemročný slovenský hokejista by mal hrať za EHC Freiburg v DEL2.

„Martin šiel za lukratívnejšou a finančne zaujímavejšou ponukou do Nemecka, na spolupráci sa dohodol vo Freiburgu,“ povedal pre uvedený web generálny manažér ostravského tímu Pavel Hinner.

V Porube bol na hosťovaní

Martin Réway prišiel do Poruby v závere septembra 2021 na hosťovanie z Košíc, za ktoré absolvoval ročník 2020/2021. V ostatnej sezóne odohral 27 duelov s bilanciou 4 góly a 16 asistencií.

„Striedal dobré úseky s tými slabšími, ale ukazoval, že to má stále v rukách. Svojim parťákom rozdával exkluzívne prihrávky, blysol sa aj slušnými jedenástimi kladnými bodmi v štatistike +/-,“ referuje hokej.cz.

Hral aj vo Švajčiarsku

Martin Réway v minulosti hral v slovenskej extralige okrem Košíc aj za Poprad, v KHL za Slovan Bratislava. V českej extralige pôsobil v Kladne aj Sparte Praha, vo švajčiarsku vo Fribourgu, v zámorí bolo jeho maximom 5 duelov v AHL. Slovensko reprezentoval na MS v rokoch 2014 a 2016.

Freiburg čaká už ôsma sezóna v DEL2 a pozíciu športového manažéra tam zastáva 47-ročný slovenský rodák Peter Šalmík.

Viac k témam: DEL2
Zdroj: Webnoviny.sk – Niekdajší veľký talent slovenského hokeja mieri z Česka do Nemecka, Martin Réway bude hrať za EHC Freiburg © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košice zvíťazili nad Spišiakmi a vyrovnali stav semifinálovej série, rozhodne siedmy zápas

Košičania v šiestom zápase predviedli veľkú psychickú odolnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *