Home / SVET / Zelenskyj podpísal sankcie voči Putinovi a jeho ministrom, Rusko sa tým nenechá odradiť

Zelenskyj podpísal sankcie voči Putinovi a jeho ministrom, Rusko sa tým nenechá odradiť

10.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok podpísal nariadenie, ktorým uvalil osobné sankcie na ruských lídrov, vrátane prezidenta Vladimira Putina a všetkých ministrov.

Sankcie, ktoré schválila Rada národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny, sú zamerané na všetkých členov ruskej vlády a bezpečnostnej rady i hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova. Všetkým, ktorých sa týkajú, zakazujú vstup na Ukrajinu, rušia víza a povolenia a blokujú finančné aktíva.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Podľa kópie, ktorú zverejnili na webstránke ukrajinského prezidentského úradu, dekrét vošiel do platnosti vo štvrtok. Zelenskyj okrem toho podpísal aj nariadenie o sankcionovaní 236 ruských univerzít a ich vedenia.

Ruský minister školstva Sergej Kravcov v reakcii pre agentúru Interfax uviedol, že tým Moskvu neodradia. „Dnešné (10. jún pozn. redakcie) rozhodnutie kyjevského režimu hovorí o jeho neschopnosti kontrolovať situáciu. Je to gesto zúfalstva, ktoré nemôže zabrániť integrácii Donbasu a oslobodených území do jednotného vzdelávacieho priestoru s Ruskom,“ vyjadril sa.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj podpísal sankcie voči Putinovi a jeho ministrom, Rusko sa tým nenechá odradiť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    tento proamericky zufalec robi kazdy den najmenej jeden zufaly krok…jemu ide pordlajz o zivoty prostych ukrajincov jemu ide o jeho krk, vie ze pokial bude viest konflikt z Ruskom je pre kolektivny Zapad potrebny, ak skonci konflikt skoci aj on…preto od neho pocuvaju ludia na Ukrajine a vo svete jeho denno denne s velkym patosom prednasane dristy…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *