Home / SLOVENSKO / Spoločnosť Arca Capital do konkurzu nepôjde. Aby vyplatila aspoň časť svojich pohľadávok, súd nariadil reštrukturalizáciu

Spoločnosť Arca Capital do konkurzu nepôjde. Aby vyplatila aspoň časť svojich pohľadávok, súd nariadil reštrukturalizáciu

10.6.2022 (Webnoviny.sk) – Okresný súd Bratislava I vyhovel návrhu spoločnosti Arca Capital Slovakia a potvrdil jej reštrukturalizačný plán. Súd dospel k záveru, že reštrukturalizačný plán je v súlade s kolektívnym záujmom veriteľov a poskytuje im výrazne vyššie uspokojenie ako v konkurze. Informovala o tom spoločnosť Arca Capital Slovakia.

Veritelia sa dostanú k svojim peniazom

Súd podľa vyjadrení spoločnosti skonštatoval, že reštrukturalizačný plán spoločnosti Arca Capital Slovakia je podkladom pre podstatne lepšie uspokojenie veriteľov, ako by dosiahli v prípade konkurzu.

Zároveň sa súd stotožnil s argumentáciou spoločnosti o reálnej udržateľnosti reštrukturalizačného plánu. Firma Arca Capital Slovakia vníma rozhodnutie súdu pozitívne.

Ešte koncom minulého roka väčšina veriteľov súhlasila s reštrukturalizačným plánom firmy. V celkovom súčte všetkých prítomných veriteľov však prejavilo podporu reštrukturalizačnému plánu takmer 68 % hlasov z prítomných veriteľov.

Vyplatenie pohľadávok

Aktuálne rozhodnutie súdu tak nahradilo aj nesúhlasné hlasy. Nezabezpečení veritelia majú podľa plánu získať uspokojenie pohľadávok do výšky 72,98 % v horizonte piatich rokov.

Päťčlenný veriteľský výbor tvorí Slovenská sporiteľňa, Asset Management Slovenskej sporiteľne, správ. spol., Privatbanka a Vladimír Kozový a Ľudovít Olejár zastúpení advokátskou kanceláriou Fardous Partners.

Za schválenie aktuálneho reštrukturalizačného plánu boli Slovenská sporiteľňa, Asset Management Slovenskej sporiteľne, správ. spol. a Privatbanka.

Viac k témam: Konkurzné konanie, Reštrukturalizácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Spoločnosť Arca Capital do konkurzu nepôjde. Aby vyplatila aspoň časť svojich pohľadávok, súd nariadil reštrukturalizáciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda stratila zábrany a valcuje krajinu, Progresívne Slovensko organizuje ďalší protest (video)

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *