Home / SVET / Sankcie sa dotknú aj ruských dôstojníkov a šíriteľov dezinformácií. Vieme kto ste a neprejde vám to, odkázala Leyenová

Sankcie sa dotknú aj ruských dôstojníkov a šíriteľov dezinformácií. Vieme kto ste a neprejde vám to, odkázala Leyenová

4.5.2022 (Webnoviny.sk) – Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová navrhla, aby sa Európska únia (EÚ), v rámci šiesteho balíka sankcií proti Rusku v súvislosti s vojnou na Ukrajine, zamerala aj na vysokých dôstojníkov ruskej armády a ďalších, ktorí „spáchali vojnové zločiny v Buči“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Toto vysiela ďalší dôležitý signál všetkým páchateľom kremeľskej vojny: Vieme kto ste. Postavíme vás pred spravodlivosť. Neprejde vám to,“ povedala Von der Leyen pred europoslancami.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine: Buča (fotografie)

Únia sa pritom podľa nej zameria aj na tých, ktorí šíria dezinformácie o vojne. „Zakazujeme v našom vysielacom éteri troch veľkých ruským štátom vlastnených vysielateľov. Už nebudú môcť v EÚ šíriť svoj obsah, akýmkoľvek spôsobom – či cez kábel, satelit, internet alebo cez aplikácie smartfónov,“ doplnila, pričom však nemenovala, o ktorých vysielateľov pôjde.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Dezinformácie, rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku, vojenská invázia, Vojnové zločiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Sankcie sa dotknú aj ruských dôstojníkov a šíriteľov dezinformácií. Vieme kto ste a neprejde vám to, odkázala Leyenová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Rusku bol zadržaný novinár za údajné nepravdivé šírenie informácií o armáde

Jeho príspevky sa týkali ukrajinského mesta Buča, kde bolo nájdených viac ako 400 tiel civilistov so známkami mučenia.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    ruskí dostojnici sa zo slov tohto potomka nemeckych fasistov a nacistov urcite poondiali…chovaj sa slusne, mozno to prejde tebe „liebe gnadige frau“…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *