Home / SVET / Austrália rozšírila sankčný zoznam, na blackliste sa ocitli poslanci ruskej dumy či separatisti z Donbasu

Austrália rozšírila sankčný zoznam, na blackliste sa ocitli poslanci ruskej dumy či separatisti z Donbasu

4.5.2022 (Webnoviny.sk) – Austrália uvalila ďalšie sankcie na členov ruského parlamentu a proruských separatistov na východe Ukrajiny. Vyplýva to z vyhlásenia, ktoré v stredu zverejnilo austrálske ministerstvo zahraničných vecí.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Na novom sankčnom zozname je 110 jednotlivcov, vrátane 34 vysokopostavených predstaviteľov proruského hnutia v Doneckej a Luhanskej oblasti. „Títo jednotlivci porušili suverenitu a územnú integritu Ukrajiny,“ uviedol rezort vo vyhlásení. Informuje o tom portál cnn.com.

Medzi predstaviteľmi, ktorých sa nové austrálske sankcie týkajú, je aj 76 členov ruského parlamentu. Sankcionovaní poslanci totiž hlasovali „za uznanie Doneckej a Luhanskej oblasti za nezávislé štáty“, uviedol austrálsky rezort diplomacie. „Austrália opätovne potvrdzuje našu neochvejnú podporu suverenite a územnej integrite Ukrajiny,“ dodalo ministerstvo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Proruskí separatisti, rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Austrália rozšírila sankčný zoznam, na blackliste sa ocitli poslanci ruskej dumy či separatisti z Donbasu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *