Home / EKONOMIKA / V Nových Zámkoch otvorili dlhovú poradňu, ľuďom vo finančnej núdzi pomôžu odborníci

V Nových Zámkoch otvorili dlhovú poradňu, ľuďom vo finančnej núdzi pomôžu odborníci

10.4.2022 (Webnoviny.sk) – V Nových Zámkoch v piatok oficiálne otvorili bezplatnú dlhovú poradňu. Na mapu Slovenska tak pribudlo už 20. miesto, kam sa ľudia môžu obrátiť o pomoc pri problémoch so zvládaním svojich dlhov. Novú poradňu prišiel oficiálne otvoriť generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

Pomoc pri riešení finančných ťažkostí

„Už aj Novozámčania majú k dispozícií bezplatnú a komplexnú odbornú pomoc pri riešení problémov s dlhmi,“ vyhlásil Zimmer pri príležitosti otvorenia bezplatnej dlhovej poradne v Nových Zámkoch.

V týchto dňoch pribudnú bezplatné dlhové poradne aj v Spišskej Novej Vsi, Trebišove, Žiline, Bardejove, Banskej Štiavnici, Leviciach a Rožňave.

„Nič nestojí v ceste tomu, aby sme počas tohto roka otvorili dlhové poradne vo všetkých 46 mestách, v ktorých pôsobia úrady práce, sociálnych vecí a rodiny,“ dodal šéf ústredia práce a sociálnych vecí.

Poradcovia pomôžu dlžníkom

Od začiatku minulého roka poskytli bezplatné dlhové poradne ekonomické, právne, ale aj psychologické poradenstvo 535 klientom a ich rodinám.

Bezplatné dlhové poradne v sebe spájajú integrované, trojzložkové poradenstvo – právnu, ekonomickú a psychologickú pomoc.

Poradcovia tak pokrývajú všetky aspekty problémov dlžníkov, čo je podľa ústredia práce kľúčovým predpokladom pre efektívne a komplexné riešenie dlhovej situácie.

Viac k témam: Bezplatná dlhová poradňa (BDP), Dlhy, Dlžníci
Zdroj: Webnoviny.sk – V Nových Zámkoch otvorili dlhovú poradňu, ľuďom vo finančnej núdzi pomôžu odborníci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Projekt ministerstva práce má úspech, nezamestnaní už pomáhajú pri záchrane pamiatok (foto)

Do projektu sa zapojili subjekty zo zoznamu oprávnených žiadateľov, ktoré pripravilo ministerstvo kultúry.

Jeden komentár

  1. za socializmu sme ziadne dlhove poradne nepotrebovali a zili sme slusne so vsetkym co k normalnemu zivotu patrilo ale co sme potrebovali aby sme nieco taketo zazili a okusili si medicinku, ktoru sme si vystrngali na namestiach v 89…tak to mame v plnej krase…mali sme v mestach byty na dedinach si stavali ludia domy, mali sme chalupy, auta na 1OO% istu elektrinu, plyn za par halierov toto vsetko je dnes v prdeloviciach a ak to niekto chce mat berie uver so splacanim do konca zivota a ak ho vykopnu z prace alebo skrachuje je tam kde by sa v socializme nikdy nedostal…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *