Home / šport / Ostatné športy / Volko sa bude na hlavnú sezónu pripravovať v Portugalsku, teší sa najmä na tréningy v piesku

Volko sa bude na hlavnú sezónu pripravovať v Portugalsku, teší sa najmä na tréningy v piesku

9.4.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský elitný šprintér Ján Volko už v nedeľu cestuje na sústredenie do Portugalska a na hlavnú sezónu sa tam bude pripravovať až do 4. mája. Zverenec trénerov Nade Bendovej a Róberta Kresťanka sa bude pripravovať v meste Monte Gordo.

Solídne zázemie

„Príprava na leto ide zatiaľ hladko, tréningy zvládam bez komplikácií. Verím, že to takto ostane naďalej aj na sústredení. Už sa nesmierne teším na tréningy v piesku,“ povedal 25-ročný bratislavský rodák Volko pre odletom do Portugalska, cituje ho oficiálny web Slovenského atletického zväzu (SAZ).

V rovnakej lokalite sa Volko v minulosti pripravoval už viackrát. „Ak to dobre počítam, pôjdeme tam už štvrtý raz. Vždy sme tam mali v dobrom hoteli s kvalitnou stravou solídne zázemie so stabilným počasím a kvalitné tréningové možnosti nie iba na štadióne, ale aj na dlhých, rovných a širokých plážach, ktoré ponúkajú nekonečné možnosti na rôzne šprintérske a odrazové cvičenia v piesku, ku ktorým sa teraz v príprave vrátime po ročnej pauze. Cestičky v okolitých lesíkoch využijeme na tempové úseky. Všetko, vrátane možností na regeneráciu, je relatívne na dosah,“ informoval držiteľa medailového kompletu z halových majstrovstiev Európy.

Tréningy v pieskových dunách

Na juh Portugalska cestuje Volko preto, lebo jeho tréneri usúdil, že sa musí vrátiť k príprave v pieskových dunách. „Chceme naberať prirodzenú silu v pieskových dunách. S takouto prípravou máme z minulosti dobré skúsenosti. Ak sme chceli minimalizovať Jankove problémy s chrbtom, museli sme hľadať iný spôsob získavania sily a toto sa nám javila ako dobrá alternatíva,“ uviedla Volkova trénera Naďa Bendová podľa atletika.sk.

Prezradila tiež, že prioritou jej zverenca bude v lete 2022 dvojstovka a v tejto disciplíny sa pokúsi o postup do finále na augustových ME v nemeckom Mníchove.

Postup na MS do USA

Ďalším vrcholom letnej sezóny budú v júli majstrovstvá sveta v americkom Eugene a aj tam by Volko rád súťažil. „Kvalifikovať sa na MS bude extrémne náročné, podobne ako na olympiádu. Navyše, mítingov s dvojstovkou v programe je relatívne málo, nemôžem si veľmi vyberať. Verím však, že sa mi napokon podarí dostať na ME i MS. Dúfam, že mi k tomu pomôže i rozhodnutie zamerať sa len na jednu disciplínu. Mentálne som pripravený na ťažké štvrťkárske tréningy, ktoré by mi mali pomôcť k dobrým výkonom na polovičnej trati,“ dodal Volko podľa SAZ.

Viac k témam: Šprint, Sústredenie, Trening
Zdroj: Webnoviny.sk – Volko sa bude na hlavnú sezónu pripravovať v Portugalsku, teší sa najmä na tréningy v piesku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *