Home / SLOVENSKO / Žilinka: Združenie sudcov Slovenska má aj naďalej nekompromisne presadzovať profesionálne záujmy sudcovského stavu

Žilinka: Združenie sudcov Slovenska má aj naďalej nekompromisne presadzovať profesionálne záujmy sudcovského stavu

7.4.2022 (Webnoviny.sk) – Združenie sudcov Slovenska (ZSS) by malo podľa generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku aj naďalej nekompromisne presadzovať profesionálne záujmy sudcovského stavu a odbornosť sudcov. Uviedol to vo svojom príhovore k 30. výročiu fungovania združenia, ktorý predniesol na slávnostnom Hlavnom zhromaždení ZSS na Štrbskom Plese.

Žilinka vo svojom profile na sociálnej sieti doplnil, že ZSS zaželal, aby pokračovali v ochrane sudcovskej nezávislosti a prispievali k napĺňaniu ústavného poslania súdnej moci.

„Vyslovil som poďakovanie za každodenné úsilie sudcov pri napĺňaní ideálu spravodlivosti pri výkone súdnictva, ktorý je naším spoločným cieľom, pri ktorom musíme mať sústavne na zreteli výrok francúzskeho moralistu Françoisa de La Rochefoucaulda: ‚Spravodlivosť nedokáže na svete spôsobiť toľko dobra, koľko zla spôsobuje zdanie spravodlivosti‘,“ citoval Žilinka.

Zdroj: Webnoviny.sk – Žilinka: Združenie sudcov Slovenska má aj naďalej nekompromisne presadzovať profesionálne záujmy sudcovského stavu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *