Home / šport / Futbal / Belasí si v Dubaji zmerajú sily so Spartakom Moskva a lotyšskou Rigou FC

Belasí si v Dubaji zmerajú sily so Spartakom Moskva a lotyšskou Rigou FC

5.1.2022 (Webnoviny.sk) – Zimná príprava futbalistov ŠK Slovan Bratislava sa začne v pondelok 10. januára a bude pozostávať z dvoch blokov – domáceho a zahraničného. Spestrí ju sústredenie v Dubaji v Spojených arabských emirátoch, kde úradujúceho slovenského majstra preverí aj účastník jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligySpartak Moskva. Slovan Bratislava je po jeseni lídrom lídrom Fortuna ligy so štvorbodovým náskokom pred Spartakom Trnava a 11-bodovým pred MFK Ružomberok.

Prípravné zápasy

„V nedeľu 23. januára odletí naša výprava na sústredenie do Dubaja. Hľadali sme v danom čase čo najkvalitnejších súperov na prípravné zápasy. Na úvod sústredenia sa stretneme s majstrom Lotyšska z roku 2020 Riga FC, ktorý sa v aktuálnom ročníku prebojoval do play-off Európskej konferenčnej ligy. Následne nás čaká konfrontácia so slávnou značkou Spartak Moskva. Dvadsaťdvanásobný majster Ruska na jeseň v konkurencii Neapolu, Leicesteru a Legie Varšava vyhral C-skupinu Európskej ligy a zahrá si v jarnej vyraďovacej fáze. Sústredenie uzavrieme súbojom s tímom Ararat-Armenia, suverénnym lídrom arménskej ligy,“ informuje Slovan Bratislava na svojom webe.

Úvodné dva týždne zimnej prípravy strávia „belasí“ v domácich podmienkach. Počas prvého, predovšetkým kondičného bloku, odohrajú v piatok 21. januára na umelej tráve v Akadémii ŠK Slovan prípravný zápas proti Podbrezovej, lídrovi II. ligy.

Zrušený zápas s Austriou Viedeň

Na začiatku prípravy prebehne komplexné fyzické testovanie. „Hráči budú môcť využívať moderné priestory na štadióne Tehelné pole, kde je nová a plne zariadená telocvičňa. Mužstvo bude v závislosti od počasia trénovať na plochách, ktoré máme k dispozícii,“ povedal športový riaditeľ klubu Richard Trutz.

Po návrate domov mal Slovan dohodnutú generálku na štadióne Austrie Viedeň. Veci sa však rýchlo menia a prípravný zápas s rakúskym súperom nebude. „S Austriou Viedeň sme už boli dohodnutí na generálke, ktorá by bola veľmi dobrou previerkou pred štartom jarnej časti. Zástupcovia Austrie sa nám v týchto dňoch ospravedlnili a museli zápas zrušiť, aj vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu. Musíme to rýchlo vyriešiť a nájsť si náhradného súpera, ktorý nás preverí pred jarnou časťou našej najvyššej súťaže,“ dodal Trutz na klubovom webe.

Viac k témam: Fortuna liga, Prípravné zápasy, Sústredenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Belasí si v Dubaji zmerajú sily so Spartakom Moskva a lotyšskou Rigou FC © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *