Home / SVET / Pápež František ocenil v novoročnej homílii všetky ženy, násilie na nich považuje za urážku Boha

Pápež František ocenil v novoročnej homílii všetky ženy, násilie na nich považuje za urážku Boha

1.1.2022 (Webnoviny.sk) – Pápež František počas sobotňajšej novoročnej homílie ocenil ženy za to, čo prinášajú pri presadzovaní mieru vo svete. Zároveň prirovnal násilie páchané na ženách k urážke Boha.

Rímskokatolícka cirkev si pripomína 1. január ako deň zasvätený svetovému mieru. Ranná svätá omša vo vatikánskej Bazilike sv. Petra vzdala hold osobitnému postaveniu Panny Márie ako Ježišovej matky.

Tie podľa pápeža „vedia prekonávať prekážky a nezhody a vštepovať pokoj. Týmto spôsobom premieňajú problémy na príležitosti na znovuzrodenie a rast. Dokážu to, pretože vedia, ako ‚udržať‘ a držať pohromade rôzne životné nite,“ povedal František počas homílie.

Pontifik zdôraznil, že svet potrebuje takých ľudí, ktorí sú schopní „utkať nitky spoločenstva namiesto ostnatého drôtu konfliktu a rozdelenia“. Vyzval všetkých, aby zintenzívnili úsilie na podporu matiek a ochranu žien.

Viac k témam: Bazilika Svätého Petra, Násilie na ženách, novoročná homília, Ženy
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František ocenil v novoročnej homílii všetky ženy, násilie na nich považuje za urážku Boha © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *