Home / SLOVENSKO / Heger súhlasí s prezidentkou, v týchto časoch je potrebné zjednotenie ľudí

Heger súhlasí s prezidentkou, v týchto časoch je potrebné zjednotenie ľudí

1.1.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) ocenil, že aj prezidentka Zuzana Čaputová dnes v novoročnom prejave vyzvala občanov na zjednotenie. Vyplýva to zo stanoviska ktoré poskytol Úrad vlády SR.

Podľa premiéra spoločnosť dnes potrebuje spájať sily a mať lepšie vzájomné pochopenie, pretože to je jediná správna cesta z akejkoľvek krízy, nevynímajúc pandémiu či boj za spravodlivosť.

Majú rovnaký cieľ

Ja tomu hovorím pestovanie kultúry úcty, ona hovorí o kultivovaní ľudskosti. Obaja máme na mysli to isté,“ povedal Heger s tým, že jemu aj prezidentke ide o slobodné a demokratické Slovensko, kde ľudia radi žijú.

Apel prezidentky, aby sme sa nedali vyprovokovať k nenávisti, z nás robí spojencov v upokojovaní spoločenskej atmosféry,“ dodal Heger.

Potreba spojenia sa

Hlava štátu v novoročnom prejave povedala, že ak dokážeme potlačiť trecie plochy a konflikty medzi sebou, naša zomknutosť bude obrovskou devízou nielen pri prekonávaní súčasnej krízy, ale aj v dlhodobom úsilí.

Kultivujme preto ľudskosť, dávajme na ňu dôraz už v školách. Pestujme si vzťahy v komunitách, v rodinách. Budujme súdržnosť a precíťme jej hodnotu v najbližšom okolí, aby sme ju vo forme nášho osobného vkladu preniesli na úroveň celej krajiny,“ vyhlásila Čaputová.

Fotogaléria: Eduard Heger

Viac k témam: Kríza, Novoročný prejav
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger súhlasí s prezidentkou, v týchto časoch je potrebné zjednotenie ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Karas: V nasledujúcich mesiacoch sa ukáže, či Slovensko zostane právnym štátom (video)

Podľa Viliama Karasa bude dôležité, ako sa svojej úlohy uchopí generálny prokurátor Maroš Žilinka, a ako bude zvládať tlaky zo strany koalície na zametanie alebo zatváranie káuz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *