Home / SLOVENSKO / Polícia nasadí do ulíc viac hliadok, budú kontrolovať verejný poriadok a dodržiavanie protipandemických opatrení

Polícia nasadí do ulíc viac hliadok, budú kontrolovať verejný poriadok a dodržiavanie protipandemických opatrení

31.12.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia počas najbližších dní posilní výkon služby. Policajti budú zaradení podľa potreby, vývoja situácie a aj na základe platných protipandemických opatrení. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Viac o téme: Koronavírus

Viac policajtov bude dohliadať na verejný poriadok ako aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Ďalší budú kontrolovať dodržiavanie platných protipandemických opatrení, ako napríklad povinnosť nosiť respirátor, zákaz vychádzania či zákaz otvorenia prevádzok. V prípade zistenia porušení budú policajti postupovať štandardným spôsobom. Každý prípad posúdia individuálne, následne uložia pokutu na mieste v blokovom konaní, prípadne postúpia na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Tento týždeň (27. – 30. decembra 2021) takmer 8 630 policajtov skontrolovalo 25 108 osôb. Zistili 653 priestupkov a deliktov súvisiacich s porušením protipandemických opatrení ako lekárom stanovená karanténa, zákaz otvorenia prevádzok, zákaz vychádzania či povinnosť prekrytia dýchacích ciest.

Viac k témam: Bezpečnosť, COVID-19, Polícia, protipandemické opatrenia, verejný poriadok
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia nasadí do ulíc viac hliadok, budú kontrolovať verejný poriadok a dodržiavanie protipandemických opatrení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *