Home / SLOVENSKO / Prípad vraždy družky policajta a malého chlapca sa vracia na Okresný súd I. v Bratislave

Prípad vraždy družky policajta a malého chlapca sa vracia na Okresný súd I. v Bratislave

31.12.2021 (Webnoviny.sk) – Prípad vraždy družky policajta a osemročného chlapca v Moste pri Bratislave sa vracia z Krajského súdu v Bratislave naspäť Okresnému súdu I. v Bratislave. Vyplýva to z uznesenia súdu, ktoré má k dispozícií televízia Joj.

Ako priblížila vo svojom portáli noviny.sk, dôvodom je, že rozhodnutie o odovzdaní prípadu Špecializovanému trestnému súdu nebolo v súlade s predpismi. Toto rozhodnutie mal totiž okresný súd oznámiť na verejnom zasadnutí, avšak rozhodol o ňom neverejne. Práve proti tomuto konaniu sa obžalovaní Branislav Adamčo, Karol Mello a Jozef Baloga odvolali na krajský súd.

Zároveň advokát údajného organizátora vraždy – obžalovaného Mella plánuje žiadať celé dokazovanie odznova. „Klient bude chcieť, aby nový senát prejednal vec od začiatku vzhľadom k zložitosti a závažnosti prípadu. Tak, aby nový senát nie len z prečítaného, ale aby získal poznatky aj priamo od jednotlivých osôb akýmkoľvek spôsobom zainteresovaných na veci. A tým si vytvorili jeden z možných predpokladov pre objektívne rozhodnutie vo veci samej. Je dosť nepravdepodobné, že by všetci traja členovia senátu skutočne prečítali celý spis, ale môžem sa mýliť,“ uviedol v písomnom stanovisku pre TV Joj obhajca obžalovaného Mella Peter Schmidl.

Advokát navyše nevylúčil, že jeho klient bude súhlasiť s výsluchom pred senátom. K požiadavke začať celé pojednávanie a dokazovanie od začiatku sa pripojil aj obvinený Adamčo.

Viac k témam: Súdy, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Prípad vraždy družky policajta a malého chlapca sa vracia na Okresný súd I. v Bratislave © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *