Home / SLOVENSKO / Opatrenia pre zaočkovaných sa možno zmenia, čierne okresy by ich mohli mať naopak prísnejšie (naživo)

Opatrenia pre zaočkovaných sa možno zmenia, čierne okresy by ich mohli mať naopak prísnejšie (naživo)

5.11.2021 (Webnoviny.sk) – Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) má v piatok po 10.30 tlačovú konferenciu, na ktorej bude informovať o záveroch zasadnutia konzília odborníkov, ktoré malo prehodnotiť opatrenia proti koronavírusu, keďže situácia na Slovensku sa zhoršuje.

Viac o téme: Koronavírus

Naživo: Tlačová konferencia

začiatok po 10.30

Tvrdšie vynucovanie dodržiavania opatrení

Lengvarský sa už pred stredajším zasadnutím vlády stretol s odborníkmi na Úrade verejného zdravotníctva SR, kde sa rozprávali o tvrdšom vynucovaní dodržiavania opatrení.

V rámci nastavenia COVID automatu sa tiež hovorilo o tom, ako sa bude riešiť situácia v okresoch, ktoré majú aktuálne problém s vysokým počtom hospitalizovaných pacientov s koronavírusovou infekciou.

Lengvarský pripustil, že v týchto regiónoch sa zvažuje sprísnenie nariadení zo strany hygienikov.

Opatrenia pre zaočkovaných v čiernych okresoch

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nom. Sme rodina) je za to, aby hotely a reštaurácie v čiernych okresoch mohli byť otvorené pre zaočkovaných. Závisí to však podľa neho od vývoja pandemickej situácie a ten nie je dobrý. Ako minister informoval na sociálnej sieti, pre podnikateľov v sektore cestovného ruchu a gastra preto chystajú aj jesennú pomoc, hoci najviac by im pomohlo, keby mohli mať naďalej otvorené.

„Debata je aj o tom, aby sa očkovaní naozaj aj reálne zvýhodnili. To znamená, aby aj hotely a prevádzky v najčiernejších okresoch mohli byť otvorené aspoň pre zaočkovaných,“ uviedol Doležal. Ako zástupca cestovného ruchu je jednoznačne za, ale zároveň vníma veľmi citlivo aj trend, rast a čísla nakazených.

Z tohto dôvodu nevie, či je správny čas uvoľňovať opatrenia v tomto duchu. „Pracujeme na tom, máme to na stole, a keď príde ten správny čas, verím, že sa mi podarí presvedčiť aj kolegov, resp. že aj kolegovia z epidemiológov dajú tomuto návrhu zelenú,“ dodal minister dopravy.

Viac k témam: COVID automat, COVID-19, Koronavírus, Minister zdravotníctva SR, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Opatrenia pre zaočkovaných sa možno zmenia, čierne okresy by ich mohli mať naopak prísnejšie (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová si v Starej Ľubovni pripomenula obete tragédie, mestskej plavárni udelila zelenú pečať (video+foto)

Doteraz takúto prezidentskú pečať získala len Stredná priemyselná škola (SPŠ) Emila Belluša v Trenčíne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *