Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd zamietol mimoriadne dovolanie Adamča, odsúdený v kauze vraždy Baláža ostáva vo väzení

Najvyšší súd zamietol mimoriadne dovolanie Adamča, odsúdený v kauze vraždy Baláža ostáva vo väzení

26.10.2021 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR na utorkovom verejnom zasadnutí zamietol mimoriadne dovolanie Erika Adamča, právoplatne odsúdeného v kauze vraždy Jaroslava Baláža z roku 2001 na 16 rokov väzenia.

Nezistil naplnenie dovolacích dôvodov

Ako informovala Ivana Nittmannová z tlačového oddelenia NS SR, senát nezistil naplnenie žiadneho z dovolacích dôvodov uvedených v dovolaní obvineného, ako ani porušenie jeho práva na obhajobu zásadným spôsobom.

Príslušníka východoslovenského podsvetia uznal prvostupňový súd v Košiciach za vinného v decembri 2015, pričom v máji 2016 verdikt potvrdil aj odvolací Krajský súd v Košiciach.

Baláža uškrtili a zakopali

Adamčo podľa obžaloby v snahe vyhnúť sa trestnému stíhaniu v inej veci nahovoril svojho brata, dnes na doživotie odsúdeného Branislava Adamča, na vraždu Baláža.

Branislav spolu s ďalšími osobami vo februári 2001 previezli Baláža do rodinného domu v Čičarovciach v okrese Michalovce, kde ho uškrtili povrazom a nahé telo zakopali pri obci Krišovská Liesková.

Viac k témam: Dovolanie, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd zamietol mimoriadne dovolanie Adamča, odsúdený v kauze vraždy Baláža ostáva vo väzení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *