Home / Veda a technika / Vyšetrovanie pôvodu koronavírusu je v kritickom bode, dostalo sa do slepej uličky

Vyšetrovanie pôvodu koronavírusu je v kritickom bode, dostalo sa do slepej uličky

25.8.2021 (Webnoviny.sk) – Tím medzinárodných vedcov, ktorých Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyslala do Číny preskúmať, odkiaľ pochádza pandemický koronavírus, upozorňujú, že pátranie je zastavené a okno umožňujúce nájdenie odpovede na túto otázku sa „rýchlo zatvára“.

V komentári, ktorí experti zverejnili v žurnále Nature, konštatujú, že vyšetrovanie pôvodu koronavírusu je v „kritickom bode“, ktorý si vyžaduje urgentnú spoluprácu, no miesto toho sa dostalo do slepej uličky. Poznamenali pritom, že okrem iného, sa čínski predstavitelia stále zdráhajú poskytnúť im neupravené dáta, pričom sa odvolávajú na obavy o súkromie pacientov.

Viac o téme: Koronavírus

V analýze, ktorú publikovali v marci, tím WHO konštatoval, že vírus sa na ľudí pravdepodobne preniesol zo zvierat a únik z laboratória je „krajne nepravdepodobný“. Táto správa však podľa nich mala byť len prvým krokom a ďalšie oneskorenia spôsobia, že „niektoré časti výskumu budú biologicky nemožné“.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyšetrovanie pôvodu koronavírusu je v kritickom bode, dostalo sa do slepej uličky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia otvorila v arktickom Švédsku svoj prvý pevninský štartovací komplex pre malé satelity

Celkový počet satelitov by mohol do roku 2040 dosiahnuť 100-tisíc v porovnaní so súčasnými piatimi tisíckami funkčných satelitov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *