Home / šport / Ostatné športy / Letná olympiáda v Tokiu (bedminton): Martina Repiská potrápil turnajovú deviatku

Letná olympiáda v Tokiu (bedminton): Martina Repiská potrápil turnajovú deviatku

28.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Martina Repiská nepostúpila do osemfinále olympijského turnaja žien v bedmintone. Po triumfe nad Nikte Alejandrou Sotomayorovou z Guatemaly (2:0) v súboji o postup z F-skupiny podľahla favorizovanej Kanaďanke Michelle Liovej 0:2 (-18, -16).

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Turnajová deviatka premenila v koncovke druhého setu druhý mečbal. Bedmintonové súboje na OH v Tokiu hostí hala Musašino Forest Sport Plaza.

Online prenos (minúta po minúte)

V prvom sete 25-ročná Slovenka dokázala zmazať náskok 29-ročnej súperky 11:7 a dokonca viedla 13:12. V koncovke však Liová ušla Repiskej na rozdiel troch bodov a zvíťazila 21:18. V druhom sete Slovenka viedla 4:1 aj 12:7 a 13:8, ale túto výhodu si neudržala. Od stavu 15:15 jej súperka získala päť výmen za sebou a napokon zvíťazila 21:16. Predtým proti Sotomayorovej Repiská dosiahla pre Slovensko premiérový bedmintonový olympijský triumf, ktorý sa v minulosti nepodarilo získať jej predchodkyniam Eve Sládekovej a Monike Fašungovej.

Repiská je päťnásobná majsterka Slovenska vo dvojhre. Najväčší úspech členky tímu BK Odense, kde sa pripravuje pod vedením dánskeho trénera Lennarta Englera, je deviate miesto na Európskych hrách v Minsku 2019.

Viac k témam: bedminton – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (bedminton): Martina Repiská potrápil turnajovú deviatku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *