Home / šport / Ostatné športy / Dvojnásobný strieborný medailista z olympiády v Aténach pašoval kokaín, dostal 25 rokov väzenia

Dvojnásobný strieborný medailista z olympiády v Aténach pašoval kokaín, dostal 25 rokov väzenia

27.7.2021 (Webnoviny.sk) – Dvojnásobný strieborný olympijský medailista z Atén 2004 a trojnásobný majster sveta v rýchlostnej kanoistike Nathan Baggaley z Austrálie a jeho mladší brat Dru dostali tresty na viac ako 20 rokov za mrežami za pašovanie drog.

Bratská dvojica sa v júli 2018 pokúsila prepašovať do Austrálie kokaín v hodnote až 200 miliónov austrálskych dolárov, čo je v prepočte približne 125 miliónov eur. Súd bratov Baggaleyovcov uznal vinnými ešte v apríli, teraz sa dozvedeli výšku trestov.

Mali prepašovať 650 kíl kokaínu

Nathan Baggaley na OH 2004 v Aténach získal striebro na 500 m v K1 aj K2. V K1 na 500 m získal trikrát zlato na MS v rokoch 2002, 2003 a 2005.

Nathan Baggaley dostal nepodmienečný trest na 25 rokov a o podmienečné prepustenie smie žiadať najskôr po dvanástich rokoch vo väzení, Dru Baggaley môže o prepustenie požiadať najskôr po šestnástich rokoch za mrežami.

Právnik bratskej dvojice argumentoval, že starší Nathan o nezákonnom konaní vôbec nevedel a mladší Dru si myslel, že v pašovaných balíkoch je tabak. Sudca však vyhodnotil, že obaja boli aktívne zapojení do celého procesu.

Tridsaťdeväťročný Dru Baggaley sa na základe vyšetrovanie plavil s ďalším mužom stovky kilometrov, aby zo zahraničného plavidla vyzdvihli balíky s celkovou hmotnosťou 650 kilogramov.

Bratia s pohnutou minulosťou

Spomenutý ďalší muž mal náklad vyhadzovať cez palubu, keď v diaľke uvidel hliadku austrálskeho námorníctva.

Olympionika Nathana Baggaleyho obvinili až rok po spomenutej dvojici, keďže to bol práve niekdajší kajakár, ktorý kúpil plavidlo určené na pašovanie kontrabandu.

Bratská dvojica Nathan a Dru Baggaleyovci má za sebou pohnutú minulosť. Športovca Nathana v roku 2005 pristihli pri dopingu.

Oboch bratov tiež v roku 2009 zatkla polícia za výrobu a šírenie veľkého množstva extázy. V roku 2015 skončili obaja za mrežami za výrobu „party“ piluliek a prípravu výroby metamfetamínu.

Viac k témam: drogy, kokaín, pašovanie drog
Zdroj: Webnoviny.sk – Dvojnásobný strieborný medailista z olympiády v Aténach pašoval kokaín, dostal 25 rokov väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *