Home / šport / Znižovanie negatívnych dôsledkov koronakrízy na národné športové zväzy bude pokračovať aj v roku 2022

Znižovanie negatívnych dôsledkov koronakrízy na národné športové zväzy bude pokračovať aj v roku 2022

28.7.2021 (Webnoviny.sk) – Znižovanie negatívnych dôsledkov krízovej situácie v súvislosti s ochorením COVID–19 na národné športové zväzy, národné športové organizácie a športovcov bude pokračovať aj v roku 2022. Vyplýva to z novely zákona o športe, ktorú v pondelok 26. júla podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

„Výnimku pre výpočet príspevku uznanému športu na rok 2021, ktorý sa vypočítal podľa podielu uznaných športov na rok 2020, je vzhľadom na pokračujúcu mimoriadnu situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19 potrebné časovo rozšíriť aj na rok 2022, keďže vzhľadom na redukciu športových podujatí v roku 2021 nie je k dispozícií dostatočné množstvo údajov pre štandardný výpočet,“ uviedli predkladatelia v dôvodovej správe.

Zároveň podotkli, že niektoré národné športové zväzy a národné športové organizácie nemali pre trvanie mimoriadnej krízovej situácie možnosť získania dostatočného počtu aktívnych športovcov, aby splnili podmienky podľa zákona o športe.

Viac k témam: zákon o športe
Zdroj: Webnoviny.sk – Znižovanie negatívnych dôsledkov koronakrízy na národné športové zväzy bude pokračovať aj v roku 2022 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budú Rusi a Bielorusi na otváracom ceremoniáli OH 2024? MOV čoskoro rozhodne

Je známe, že Rusi a Bielorusi nebudú na úvodnom ceremoniáli paralympijských hier.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *