Home / šport / Tenis / Letná olympiáda v Tokiu (tenis): Polášek a Klein v prvom kole štvorhry vyradili nasadené štvorky „pavúka“

Letná olympiáda v Tokiu (tenis): Polášek a Klein v prvom kole štvorhry vyradili nasadené štvorky „pavúka“

25.7.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 25. júla 11:19

Slovenskí tenisti Filip Polášek a Lukáš Klein v úvodnom kole štvorhry zdolali 7:5, 6:4 štvrtý nasadený pár Aslan Karacev a Daniil Medvedev z Ruska a postúpili do druhého kola.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Online prenos (minúta po minúte)

Zápas trval 82 minút a Slováci premenili druhý mečbal pri svojom podaní. Mená svojich súperov v osemfinále zatiaľ nepoznajú. Budú to víťazi austrálsko-amerického súboja John Peers, Max Purcell – Austin Krajicek, Tennys Sandgren.

Kleinovi s Poláškom stačilo v každom z dvoch setov jedno prelomené podanie súperov. V prvom dejstve súperom vzali podanie v jedenástej hre na 6:5 a v druhom sete v deviatej hre na 5:4. V oboch prípadoch si potom podržali servis a využili to na zisk setu, resp. zápasu. Slováci zahrali spolu 13 víťazných úderov z forhendu, 6 z bekhendu a pridali aj 5 es.

Triumf 23-ročného Kleina a 36-ročného Poláška je o to cennejší, že Klein predtým v nedeľu absolvoval náročný trojsetový súboj vo dvojhre. Vo svojej absolútnej olympijskej premiére napokon tesne podľahol favorizovanému Austrálčanovi Jamesovi Duckworthovi 7:5, 3:6, 6:7 (4).

Letná olympiáda v Tokiu (tenis) – štvohra mužov

1. kolo

Lukáš Klein, Filip Polášek (SR) – Aslan Karacev, Daniil Medvedev (Rus./4) 7:5, 6:4

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, tenis – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (tenis): Polášek a Klein v prvom kole štvorhry vyradili nasadené štvorky „pavúka“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *