Home / šport / Ostatné športy / Letná olympiáda v Tokiu (gymnastika): Mokošová išla celý viacboj bez zaváhania, najlepšiu známku dostala v preskoku a na bradlách

Letná olympiáda v Tokiu (gymnastika): Mokošová išla celý viacboj bez zaváhania, najlepšiu známku dostala v preskoku a na bradlách

25.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Mokošová figuruje vo viacboji po troch z piatich sledov v rámci nedeľňajšej kvalifikácie na Hrách XXXII. olympiády v japonskom Tokiu v neredukovanom poradí na 32. mieste a takmer naisto sa nepredstaví vo finále.

Kvalifikácia ešte pokračuje

Dvadsaťštyriročná Slovenka (nar. 10. marca 1997) pri svojom druhom vystúpení pod piatimi kruhmi dostala za svoje zostavy v štvorboji výsledný súčet 51,199 bodu, čo znamená v redukovanej klasifikácii 15. priečku. Kvalifikácia ešte pokračuje, na programe sú ešte dva sledy a finálová účasť Mokošovej je v teoretickej rovine.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Vo finále štvorboja, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 29. júla, štartuje elitná dvadsaťštvorka, maximálne však dve gymnastky z jednej krajiny. Pred piatimi rokmi na OH v Riu de Janeiro sa Mokošovej darilo viac a získala až 52,799 bodu, do finále sa však nedostala.

Pochvala od trénera Zvala

Najvyššiu známku dostala zverenka trénera Martina Zvala v preskoku a na bradlách – 13,333 bodu, v prostných zacvičila za 12,833 a na kladine ju ohodnotili rozhodcovia 11,700 bodmi.

V čiastkových disciplínach je Mokošová už bez možnosti kvalifikovania sa do medailových bojov. Do finále na jednotlivých náradiach (bude počas troch dní 1. – 3. augusta) postúpi len osmička gymnastiek s najvyšším ohodnotením, platí tiež pravidlo o maximálne dvoch pretekárkach z jednej krajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 25. júl (fotografie)

„Môžem povedať, že od Ria to boli najpodarenejšie preteky. Barča cvičila fantasticky. Celý viacboj išla bez jediného zaváhania. Vo viacboji dosiahla svoje bodové maximum a za predvedené výkony som na ňu pyšný. Barča svojimi výkonmi dokázala, že patrí ku gymnastickej špičke a účasť na OH má zaslúženú,“ povedal kouč Zvalo podľa Slovenskej gymnastickej federácie.

Slovensko malo medzi ženami v športovej gymnastike na olympijských hrách zastúpenie zatiaľ vždy v ére samostatnosti. V americkej Atlante sa v roku 1996 predstavila Klaudia Kinská, následne v austrálskom Sydney 2000 a v gréckych Aténach 2004 reprezentovala Zuzana Sekerová, na OH 2008 v čínskom Pekingu bola Ivana Kováčová, v Londýne 2012 súťažila Mária Homolová. Mokošová po Riu 2016 pridala štart aj v Tokiu.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, športová gymnastika – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (gymnastika): Mokošová išla celý viacboj bez zaváhania, najlepšiu známku dostala v preskoku a na bradlách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *