Home / šport / Futbal / Futbalisti Slovana chcú zabojovať o postup do Ligy majstrov, Weiss verí vo vyrovnanú partiu proti Young Boys

Futbalisti Slovana chcú zabojovať o postup do Ligy majstrov, Weiss verí vo vyrovnanú partiu proti Young Boys

20.7.2021 (Webnoviny.sk) – Ešte pred víkendovým štartom najvyššej domácej futbalovej súťaže čaká na hráčov Slovana Bratislava ďalší duel v kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže Ligy majstrov 2021/2022.

Počas predchádzajúcich dvoch týždňov „belasí“ prekonali prekážku v podobe írskeho šampióna FC Shamrock Rovers, ktorého doma zdolali 2:0 a v odvete mu podľahli 1:2. Teraz zverenci trénera Vladimíra Weissa staršieho majú pred sebou švajčiarskeho protivníka – majstrovský Young Boys Bern.

Už v stredu 21. júla Slovan nastúpi v prvom zápase doma o 20.30 h, odveta je na programe o týždeň neskôr vo Švajčiarsku o 20.15 h. Medzitým počas víkendu absolvuje bratislavské mužstvo fortunaligový zápas v Poprade proti nováčikovi súťaže Liptovskému Mikulášu.

Neľahká úloha

V Slovane vedia, že v 2. kvalifikačnom kole ich nečaká ľahká úloha. „Máme za sebou prvý krok, ktorý býva v tomto prípade najťažší. Young Boys majú určite väčšiu kvalitu, budú to veľmi ťažké zápasy po fyzickej stránke. Očakávam, že budú silnejší na lopte, ale možno tam bude viac priestoru pre nás a budeme môcť ukázať futbal, ktorý vieme hrať. Pevne verím, že sa s nimi budeme snažiť odohrať vyrovnanú partiu a zabojujeme o postup,“ povedal krídelník Vladimír Weiss mladší, autor postupového gólu zo súbojov proti Shamrocku.

V oboch dueloch proti írskemu súperovi stál v bránke Adrián Chovan, ktorý tak tiež prispel k postupu svojho tímu. „Určite nám môže aj psychicky pomôcť, že sme ten prvý, náročný krok, predsa len zvládli. Teraz však už myslíme na ďalší náročný zápas, ktorý nás čaká,“ poznamenal 25-ročný rodák z Partizánskeho.

Odvetu budú hrať doma

Futbalisti Slovana Bratislava už vedia, že po dvoch zápasoch proti švajčiarskemu Bernu nastúpia v pohárovej Európe v prvej polovici augusta proti rumunskému tímu CFR Kluž alebo klubu Lincoln Red Imps z Gibraltáru.

Ak postúpia cez Švajčiarov, zmerajú si sily s postupujúcim z uvedenej dvojice v 3. kvalifikačnom kole Ligy majstrov, v prípade vypadnutie s Bernom na nich čaká zdolaný z tohto dua v 3. kvalifikačnom kole Európskej ligy. V oboch prípadoch začne Slovan vonku a odvetu odohrá doma.

Viac k témam: futbal, Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – Futbalisti Slovana chcú zabojovať o postup do Ligy majstrov, Weiss verí vo vyrovnanú partiu proti Young Boys © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava obhájili titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži, Zlaté Moravce sú už istý zostupujúci

„Tešíme sa, že sa nám podarilo získať titul, a to už päť kôl pred koncom súťaže", uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss starší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *