Home / Inzercia a PR / Deti a nosenie slnečných okuliarov – naozaj by ich mali nosiť už od detstva? 

Deti a nosenie slnečných okuliarov – naozaj by ich mali nosiť už od detstva? 

Odpoveď znie – áno, mali. Nezáleží na tom, koľko máme rokov, chrániť si oči pred slnkom je priam nevyhnutné. Problémy so zrakom nemávajú len starší ľudia, práveže v dnešnej dobe čoraz viac mladých trpí rôznymi očnými ochoreniami. Aj vďaka noseniu slnečných okuliarov sa im môžete vyvarovať vy aj vaše deti. Prevenciu nikdy netreba podceňovať. 

Slnečné okuliare predstavujú pre mnohých dospelých nevyhnutnú súčasť letných dní. Avšak mnohí zabúdajú kúpiť slnečné okuliare aj svojim deťom. Prečo je to tak dôležité a nemali by na to zabudnúť žiadni rodičia?

Ochrana pred UV žiarením 

Tak ako dospelým, aj deťom škodí nebezpečné UV žiarenie, ktoré sa laicky povedané nachádza v slnečných lúčoch. Detské oko je však náchylnejšie na toto žiarenie. Je to najmä kvôli tomu, že kryštalická časť šošovky dieťaťa je takmer úplne priehľadná. To umožňuje UV žiareniu jednoduchšie preniknúť do zadnej časti oka. Zároveň je detská zrenička väčšia než zrenička dospelého človeka.

Prevencia pred neželanými ochoreniami 

Ako sme už v úvode spomenuli, prevenciu netreba podceňovať. Čím skôr naučíme deti nosiť slnečné okuliare, tým lepšie. Vybudujú si tak zdravý návyk, na ktorý budú pamätať. Nakoľko deti trávia v lete väčšinu času vonku, o to viac je dôležité, aby mali oči chránené. Medzi časté ochorenia, ktoré spôsobuje slnko, patria rôzne kožné problémy, zhoršenie samotného zraku a v krajnom prípade môže hroziť aj rakovina kože. 

Zlaďte deti s ich rodičmi 

Pre niekoho nepodstatný argument, pre niekoho dobrý spôsob ako deti presvedčiť k tomu, aby okuliare nosili. Slnečné okuliare vyzerajú na deťoch veľmi milo, najmä ak sú zladené s okuliarmi rodičov. Skúste si vy napríklad kúpiť asymetrické Cazal okuliare a deťom okuliare Ray-Ban v rovnakých farbách. Uvidíte, s akou radosťou ich potom budú vaše deti nosiť. 

Zdroj obrázku: VGstockstudio / Shutterstock.com 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Danko sa vzdáva kandidatúry na prezidenta, svoju podporu vyjadril Harabinovi (video+foto)

Andrej Danko je presvedčený, že Štefan Harabin postúpi do druhého kola.

Jeden komentár

  1. Ešte jednoduchšia pôžička! (Úvery, hypoúver)
    Ak hladáte pôžičku už nemusíte. Máme pre vás riešenie. Rýchlo dostupná pôžička pre každého na čokolvek č.t. WhatsApp: +31 687 100 887. Aj keď už máte iné pôžičky a ste v bankovom registri.
    Email: informácií: rzepkamanuelo@gmail.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *