Home / Inzercia a PR / Tipy na to, ako si štýlovo zariadiť vašu obývačku

Tipy na to, ako si štýlovo zariadiť vašu obývačku

Obývačka tvorí vo väčšine bytov či domov akési centrum a jadro všetkých domácností. Ako si ju zariadiť tak, aby ste sa v nej cítili príjemne nielen vy, ale aj vaše návštevy? 

Naša obývačka býva už spravidla tou najrušnejšou miestnosťou v celom byte či dome. Práve v nej totiž zasadá rodinná rada, aby vyriešila nejaké problémy, ale taktiež ide o miesto, do ktorého usadíte svoju rodinu či známych počas návštevy. 

Tým, že je obývačka skutočne využívaná, je dôležité dbať na to, aby sa v nej každý cítil príjemne a uvoľnene. No a to dosiahnete s našimi tipmi, ktoré sme pre vás v tomto článku spísali. 

Pohodlne sa usaďte a cíťte sa ako doma 

Veta, ktorú väčšina z nás hovorí každej návšteve, keďže chceme, nech sa u nás ľudia cítia skutočne pohodlne. Toto pohodlie im môžete dopriať výberom a kúpou kvalitnej pohovky. 

Dnes sa môžete stretnúť na trhu s veľkým množstvom rôznych typov gaučových sedačiek. Pri výbere tej najlepšej by ste však mali zohľadniť najmä to, akým veľkým priestorom disponujete, na čo budete pohovku využívať a aká veľká je vaša rodina. Je totiž rozdiel kúpiť si pohovku len tak na sedenie alebo ako provizórnu posteľ. V neposlednom rade je dôležité pri výbere pohovky myslieť aj na dizajn, ktorý by mal korešpondovať s celkovým interiérovým dizajnom vašej obývacej izby. 

pastedGraphic.png

Zdroj obrázka: Floral Deco / Shutterstock.com

Pokračujeme jadrom obývacej izby

Každá správna obývačka by mala mať aj svoje vlastné jadro, ktoré sa vo väčšine prípadov nachádza hneď pred gaučom. Tvorí ho konferenčný stolík, na ktorý môžete uložiť občerstvenie pre návštevu, ovládače od televízora či herných konzol a ďalšie praktické veci. 

Okrem ukladacieho priestoru, spĺňa konferenčný stolík aj dizajnovú funkciu, keďže dnes si môžete vybrať z veľkého množstva rôznych stolíkov. Stretnúť sa môžete s okrúhlymi konferenčnými stolíkmi, štvorcovými či obdĺžnikovými. Najväčším trendom poslednej doby sú jednofarebné minimalistické stolíky, ktoré efektne vytvoria minimalistický dizajn vašej obývačky. 

Nezabudnite na odkladací priestor 

Popri zariaďovaní obývačky pohovkou a ďalšími doplnkami, ktoré toto miesto dokážu zútulniť, je dôležité nezabudnúť aj na odkladací priestor. Ten môžete v obývačke zabezpečiť zakúpením priestrannej komody, ktorú použijete na odkladanie nepotrebných vecí. 

V súčasnej dobe, kde čoraz viac ľudí začína pracovať z domu, si môžete pomocou nižšej skrinky vytvoriť aj domácu kanceláriu, či položiť na ňu vázu, alebo televíziu. 

Materiál je dôležitý 

Dôležitým prvkom pri všetkých typoch nábytku, o ktorých sme písali vyššie, je materiál, z ktorého je vybavený. Najpopulárnejšou je kombinácia dreva a plastu. V prípade pohovky ide najčastejšie o kombináciu drevenej konštrukcie a textilu či kože. To, aký materiál si pri výbere nábytku do obývačky zvolíte, je úplne na vás a vašich preferenciách. Nábytkom z masívneho dreva však určite nič nepokazíte. 

pastedGraphic_1.png

Zdroj obrázka: Followtheflow / Shutterstock.com

Dvakrát merajte a raz nakupujte

Ešte predtým, než sa rozhodnete začať zariaďovať svoju obývačku a kupovať nábytok, ktorý v nej chcete mať, zamyslite sa nad veľkosťou vašej obývacej izby a štýlom, ktorý v nej chcete presadzovať. 

V tomto prípade je teda múdrejšie sa riadiť heslom dvakrát merať a rozmýšľať, a raz nakupovať. Ak by sme vám však mali predsa len odporučiť štýl zariadenia, ktorý vás nebude stáť veľa a splní všetky funkcie, ktoré potrebujete, tak je to jednoznačne minimalizmus.

Minimalistický štýl sa stáva prítomným v čoraz viac domácnostiach vďaka jeho neodškriepiteľným výhodám, akými sú trendový dizajn či práve spomínaná funkčnosť.

Slová na záver

Veríme, že sme vám našimi tipmi pri zariaďovaní obývačky pomohli a aj vy vytvoríte vo svojom byte či dome miestnosť, v ktorej sa budete cítiť príjemne nielen vy, ale aj vaši hostia.

PR.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prečo by ste mali mať vždy po ruke aplikáciu s výsledkami zápasov

Je to koniec náročnej hry. Vo vyčerpanom stave a hlavne keď ste mali okolo seba …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *