Home / šport / Futbal / Slavia Praha si vo futbalovej Európe urobila meno, káder „zošívaných“ stúpol na trhovej hodnote

Slavia Praha si vo futbalovej Európe urobila meno, káder „zošívaných“ stúpol na trhovej hodnote

21.4.2021 (Webnoviny.sk) – Spanilá jazda Slavie Praha futbalovou Európou sa síce nedávno skončila, ale pozitívne sa odrazila v trhových cenách jej hráčov. Podľa najnovšieho vydania finančného portálu Transfermarket sumárna hodnota kádra štvrťfinalistu EL 2020/2021 prvýkrát prevýšila hranicu dve miliardy českých korún, čo je v prepočte 77,9 milióna eur.

Najväčšiu cenu má mladý senegalský útočník Abdallah Sima. Záujemca o jeho služby si musí pripraviť sumu 11 miliónov eur. Informoval o tom web iSport.cz.

Souček stál 10 miliónov eur

„Neprežívame jednoduché časy, ale navýšenie hodnoty hráčov Slavie o 15 miliónov eur na 77 miliónov určite nie je na zahodenie. Sima sa stal s 11 miliónmi najcennejším artiklom Slavie po celý čas existencie serveru Transfermarket. Tomáš Souček odchádzal do West Hamu za 10 miliónov eur,“ upozornil šéf SK Slavia Jaroslav Tvrdík na twitteri.

V poradí najviac cenených hráčov „zošívaných“ je na druhom mieste brankár Ondřej Kolář s hodnotou 7,5 milióna eur.

Tretí je nigérijský útočník Peter Olayinka, ktorý stojí 7 miliónov, čiže o milión eur viac ako predtým naposledy v decembri 2020.

Cena rumunského krídelníka Nicolaea Stanciua vzrástla zo 4,5 na 6 miliónov eur. To je takmer hodnota jeho niekdajšej ceny spred štyroch rokov v Anderlechte Brusel.

V Česku nemajú konkurenciu

Najväčší skokan v trhovej cene v tíme červeno-bielych je Lukáš Provod. Jeho výkony v klube aj reprezentácii Česka zvýšili jeho cenu za štyri mesiace o štvornásobok.

„Ešte počas Vianoc stál 1,5 mil. eur, teraz je na šiestich miliónoch podobne ako Stanciu. Rovnako je na tom aj mladý stopér David Zima. Za neho si musí uchádzač pripraviť dvojnásobok toho, čo stál pred svojimi 20. narodeninami,“ skonštatoval iSport.cz.

Slavia je na míle vzdialená svojim konkurentom v Česku nielen herne, ale aj celkovou cenou svojich hráčov. Kým úradujúci majster je na úrovni takmer 78 miliónov eur za celý svoj káder, jeho mestský konkurent Sparta Praha je na 45 miliónoch eur.

V kádri Sparty sa však nachádza stále najdrahší hráč českej najvyššej súťaže. Cena 18-ročného talentovaného útočníka Adama Hložeka sa pohybuje na úrovni 12 miliónov eur.

Viac k témam: Európska liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Slavia Praha si vo futbalovej Európe urobila meno, káder „zošívaných“ stúpol na trhovej hodnote © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava obhájili titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži, Zlaté Moravce sú už istý zostupujúci

„Tešíme sa, že sa nám podarilo získať titul, a to už päť kôl pred koncom súťaže", uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss starší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *