Home / šport / Futbal / UEFA schválila zmenu modelu Ligy majstrov, zvýši sa počet účastníkov aj zápasov

UEFA schválila zmenu modelu Ligy majstrov, zvýši sa počet účastníkov aj zápasov

19.4.2021 (Webnoviny.sk) – Európska futbalová únia (UEFA) v pondelok schválila nový model Ligy majstrov. Výkonný výbor UEFA ratifikoval rozšírenie počtu účastníkov skupinovej časti LM z 32 na 36 a zvýšeniu počtu zápasov pre jedného účastníka v tejto fáze zo 6 na 10. K uvedenej úprave príde od leta 2024.

Nový model prinesie namiesto viacerých skupín iba jednu so všetkými účastníkmi, no každý tím by odohral súboje proti desiatim rôznym súperom.

Navýšenie počtu tímov o štyri prinesie jednu miestenku pre štvrtý tím francúzskej Ligue 1 a zostávajúce tri pozície získajú kluby, ktoré síce majú v európskom rebríčku vysoký počet bodov, no do LM sa z dôvodu slabšej sezóny nedostali prostredníctvom domácej ligy. V praxi pôjde o mužstvá z popredných líg – anglickej, nemeckej, španielskej či talianskej.

Po základnej časti by priamo do osemfinále Ligy majstrov postúpilo osem najlepších tímov v tabuľke, ďalších šestnásť na 9. – 24. mieste by zabojovalo o osemfinálovú miestenku v baráži.

Aktuálne je otázne, aký vplyv na túto zmenu LM bude mať iniciatíva dvanástich klubov, ktoré v noci na pondelok prezentovali vznik novej Superligy.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – UEFA schválila zmenu modelu Ligy majstrov, zvýši sa počet účastníkov aj zápasov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vojna na Ukrajine sa podľa Rusov môže preniesť aj za hranice, hoci za posledné dni nezískali nijakú dedinu

Rusi sa vyhrážajú Západu, ktorý podľa nich kráča na okraji priepasti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *