Home / POLITIKA / SMERuje riaditeľ SIS do BASY?

SMERuje riaditeľ SIS do BASY?

NAKA zadržala šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Dôvod zadržania riaditeľa tajnej služby zatiaľ nie je známy.

SPRÁVU BUDEME AKTUALIZOVAŤ – Viac aj TU

Národná kriminálna agentúra (NAKA) podľa informácií Denník N zadržala Vladimíra Pčolinského, riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS). Zatiaľ nie je známe, z akého dôvodu.

Pčolinský bol v minulosti súčasťou Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), podľa vlastných slov hnutie opustil v roku 2007. Súčasťou hnutia Borisa Kollára podľa vlastných slov nie je. 

„Nikdy som nebol členom hnutia Sme rodina, päť rokov nie som členom žiadnej politickej strany,“ vysvetľoval po nástupe do funkcie riaditeľa SIS. Predseda hnutia Boris Kollár zasa odmietol, že by Pčolinský pre hnutie robil „zhromažďovača informácií“. „Nie. Pán Pčolinský na toto nie je určený,“ reagoval Kollár pre Aktuality.sk v máji minulého roku.

Kto je Vlasimír Pčolinský?

Šéfom tajnej služby 6. apríla 2020, bol nominantom koalićnej strany Sme rodina, v ktorej je šéfom poslaneckého klubu jeho brat Peter Pčolinský a poslankyńou jeho manželka.

Aj Vladimír Pčolinský bol v minulosti politicky aktívny – Konzervatívni demokrati Slovenska, čo bola strana odídencov z KDH, ho v roku 2007 nominovala do Ústrednej volebnej komisie pre voľby do VÚC. Neskôr bol Aktívny v strane Nová väčšina, ktorú zakladal Daniel Lipšic.

Za ministrov Vladimíra Palka a Lipšica pôsobil Vladimír Pčolinský v rezorte vnútra, kde istý čas viedol kanceláriu ministra. Stal sa aj príslušníkom Policajného zboru.

Nie je prvým vysokým funkcionárom SIS, ktorého v ostatnom čase zadržala NAKA. Pri razii Očistec takto skončil SIS-kár Marián Zetocha, ale pre skutky, ktoré mu pripisujú z obdobia šéfovania policajnej zložke, konkrétne Finančnej spravodajskej jednotke NAKA. Pri razii Judáš zas zadržali Pčolinského námestníka Borisa Beňu aj bývalého šéfa kontrarozviedky Petra Gašparoviča.

Zdroj: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *