Home / EKONOMIKA / Americká firma Pfizer dosiahla vo štvrtom kvartáli iba malý zisk, ale tržbami prekonala očakávanie

Americká firma Pfizer dosiahla vo štvrtom kvartáli iba malý zisk, ale tržbami prekonala očakávanie

3.2.2021 (Webnoviny.sk) – Americká farmaceutická spoločnosť Pfizer vo štvrtom kvartáli dosiahla malý zisk, keďže rast jej tržieb za lieky pomohol vykompenzovať veľké zvýšenie výdavkov na výskum.

Výrobca liekov, ktorý ako prvý získal v USA schválenie núdzového použitia vakcíny proti ochoreniu COVID-19, za štvrtý kvartál vykázal čistý zisk 594 miliónov dolárov čiže 10 centov na akciu.

Rok predtým boli v strate

V rovnakom období pred rokom Pfizer skončil v strate 337 miliónov dolárov čiže 6 centov na akciu, najmä pre výrazný odpis hodnoty lieku proti ekzému.

Bez zahrnutia jednorazových položiek bol zisk firmy za október až december v sume 42 centov na akciu, čiže o 4 centy nižší, ako očakával trh.

Dvanásťpercentný rast

Spoločnosť za záverečné tri mesiace vlaňajška dosiahla tržby v objeme 11,68 miliárd dolárov, čo bol medziročný rast o 12 percent.

Prekonala tak očakávanie trhu, že jej tržby budú na úrovni 11,01 miliardy dolárov.

Pfizer prognózuje, že za celý tento rok dosiahne zisk v pásme 3,10 až 3,20 dolára na akciu a tržby v rozmedzí 59,4 miliardy až 61,4 miliardy dolárov.

Viac k témam: obchodná, tržby, zisk
Zdroj: Webnoviny.sk – Americká firma Pfizer dosiahla vo štvrtom kvartáli iba malý zisk, ale tržbami prekonala očakávanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *