Home / POLITIKA / Netanjahu: „Nikdy viac“ nie je nejaký slogan – je to naša misia

Netanjahu: „Nikdy viac“ nie je nejaký slogan – je to naša misia

„Ľudia si mysleli, že sa po hrôzach holokaustu ľudstvo konečne poučí. Smrteľne sa v tomto mýlili, „povedal Netanjahu.

 

Autor: Benjamin Netanjahu, 27. januára 2021 9:17

27. januára, si svet oficiálne pripomína šesť miliónov židovských mužov, žien a detí brutálne zavraždených nacistami a ich spolupracovníkmi v holokaustu. Pripomíname si túto najtemnejšiu kapitolu ľudských dejín, kedy sa jedna európska krajina rozhodla prijať politiku a program vyhladenia každého Žida a mobilizovať plnú moc moderného rozvinutého priemyselného štátu k uskutočneniu tejto neskutočnej nočné mory.
K masovému vyvražďovaniu židovského národa nedošlo vo vákuu. Už po celé stáročia bol v celej Európe veľmi rozšírený antisemitizmus. Bez povšimnutia rástol a hnisal a potom explodoval. Táto najstaršia nenávisť tu žila stáročia. Jej korene siahajú až do starovekého sveta. Počas stredoveku bola všadeprítomná. A napriek tomu plnou silou vybuchla až v modernej dobe.

A ak si ľudia mysleli, že sa po hrôzach Osvienčimu a Treblinky ľudstvo konečne poučí a zbaví sa antisemitizmu, že ho vyhodí na smetisko dejín, kam patrí, potom sa smrteľne mýlili.
V dvadsiatom prvom storočí choroba antisemitizmu stále šíri svoju nákazu. Je tu živá, útočiaca a zhubná šíriaca sa od severoamerických univerzitných kampusov až po európskej elity. Antisemitizmus tu je ako na bohatom západe, tak v rozvojovom svete na východe.

Jedná sa o oficiálnu politiku vlády Iránskej islamskej republiky, ktorá nehanebne a hrdo hovorí deň čo deň: naším cieľom je vyvraždiť ďalších šesť miliónov Židov a vykoreniť židovský štát Izrael.
Vakcína na ochranu proti vírusu antisemitizmu ešte nebola vynájdená. Hovorí sa, že niektoré veci sa nikdy nezmenia.

Ale môžem vám povedať, čo sa zmenilo. My Židia sme sa zmenili.
Ak boli v čase holokaustu Židia bez domova, bez štátnej príslušnosti, bezbranní a prosili ostatných, aby ich chránili – dnes už nie. Dnes sme pevne zakorenení v našej starodávne krajine, slobodní a silní v našom nezávislom štáte.

Ako predseda vlády krajiny, ktorá sa znovu zrodila po holokauste, krajine, ktorá poskytla pozostalým vlasť, štát, ktorý povstal z popola, štát, v ktorom židovský ľud znovu získal svoju suverenitu a nezávislosť, prisahám, že nikdy nezabudnem na našu tragickú minulosť a nikdy nedovolím, aby bol židovský ľud proti silám, ktoré sa usilujú o naše zničenie, znova bezbranný.
Už nikdy viac to nie je slogan. To je naša politika a naše misie, ktorú budeme vždy realizovať.

 

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Rusku bol zadržaný novinár za údajné nepravdivé šírenie informácií o armáde

Jeho príspevky sa týkali ukrajinského mesta Buča, kde bolo nájdených viac ako 400 tiel civilistov so známkami mučenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *