Home / SVET / Trump nebude robiť problémy s odovzdaním moci, sľubuje jeho bezpečnostný poradca

Trump nebude robiť problémy s odovzdaním moci, sľubuje jeho bezpečnostný poradca

17.11.2020 (Webnoviny.sk) – Robert O’Brien, bezpečnostný poradca prezidenta Donalda Trumpa, v nedeľu vyhlásil, že zabezpečí hladké odovzdanie moci administratíve Joea Bidena, pokiaľ bude demokratický kandidát potvrdený ako víťaz volieb.

Trumpovu porážku už verejne pripustili viacerí ľudia jeho z okruhu. Úradujúci prezident však naďalej odmieta uznať výsledok volieb, ktoré označuje za sfalšované.

Dôkazy o falšovaní nie sú

„Pokiaľ sa kandidátka Bidena a (viceprezidentky Kamaly) Harrisovej ukáže ako víťazná, a veci tak teraz evidentne vyzerajú, Národná bezpečnostná rada zabezpečí veľmi profesionálne odovzdanie agendy. O tom nie sú žiadne pochybnosti,“ povedal O’Brien.

Trumpov štáb výsledok volieb vo viacerých štátoch napadol súdnou cestou. Dôkazy o rozsiahlom falšovaní výsledkov ale nie sú k dispozícii.

Voľby prebehli štandardne

Štandardný priebeh volieb potvrdili predstavitelia oboch strán aj zahraniční pozorovatelia. Federálna agentúra pre kybernetickú bezpečnosť minulý týždeň uviedla, že voľby boli najbezpečnejšie v histórii.

Na základe prepočtov amerických médií má už Biden v Zbore voliteľov väčšinu 306 hlasov. Na zvolenie mu ich stačí 270.

Viac k témam: prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump nebude robiť problémy s odovzdaním moci, sľubuje jeho bezpečnostný poradca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *