Home / SVET / Trump nebude robiť problémy s odovzdaním moci, sľubuje jeho bezpečnostný poradca

Trump nebude robiť problémy s odovzdaním moci, sľubuje jeho bezpečnostný poradca

17.11.2020 (Webnoviny.sk) – Robert O’Brien, bezpečnostný poradca prezidenta Donalda Trumpa, v nedeľu vyhlásil, že zabezpečí hladké odovzdanie moci administratíve Joea Bidena, pokiaľ bude demokratický kandidát potvrdený ako víťaz volieb.

Trumpovu porážku už verejne pripustili viacerí ľudia jeho z okruhu. Úradujúci prezident však naďalej odmieta uznať výsledok volieb, ktoré označuje za sfalšované.

Dôkazy o falšovaní nie sú

„Pokiaľ sa kandidátka Bidena a (viceprezidentky Kamaly) Harrisovej ukáže ako víťazná, a veci tak teraz evidentne vyzerajú, Národná bezpečnostná rada zabezpečí veľmi profesionálne odovzdanie agendy. O tom nie sú žiadne pochybnosti,“ povedal O’Brien.

Trumpov štáb výsledok volieb vo viacerých štátoch napadol súdnou cestou. Dôkazy o rozsiahlom falšovaní výsledkov ale nie sú k dispozícii.

Voľby prebehli štandardne

Štandardný priebeh volieb potvrdili predstavitelia oboch strán aj zahraniční pozorovatelia. Federálna agentúra pre kybernetickú bezpečnosť minulý týždeň uviedla, že voľby boli najbezpečnejšie v histórii.

Na základe prepočtov amerických médií má už Biden v Zbore voliteľov väčšinu 306 hlasov. Na zvolenie mu ich stačí 270.

Viac k témam: prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump nebude robiť problémy s odovzdaním moci, sľubuje jeho bezpečnostný poradca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *